Minden egyes Volkswagen autót minőségi felszereltség és letisztult formavilág jellemez. Az e-Golf számos testreszabható opciót is kínál, amelyek révén autóját teljes mértékben saját ízlésére alakíthatja. Le fogja nyűgözni, milyen gazdag választék áll rendelkezésére.

A napnál is világosabb, hogy ez nem mindennapi Golf. A LED lámpák formatervezése, a kék dizájnelemek és az aerodinamikára optimalizált megoldások – az e-dizájn – adják ennek az elektromos autónak az igazi különlegességét.A holnapot idézi, mégis ismerős: a Volkswagen látványos e-dizájn koncepciója a jellemző kék dizájnelemek mellett gyönyörű megoldásokkal emelik az e-Golf fényét – és nem csupán vizuálisan. Ezen megoldások között megemlíthetőek a természetes nappali fény élményét biztosító, teljes LED fényszórók, illetve a LED tompított fény lámpák látványos, jellegzetes C-alakú kialakítása – mindkét megoldás alacsonyabb energiafelhasználás mellett kínál nagyobb fényerőt.A optimális gördülési ellenállású gumiabroncsokkal felszerelt, súlyra optimalizált, 16 hüvelykes Astana könnyűfém keréktárcsák pedig még tovább növelik a jármű hatékonyságát. A tető végén elhelyezett légterelő még több dinamikát kölcsönöz az e-Golf megjelenésének. Emellett a jármű aerodinamikáját is javítja, amivel egyebek mellett az egyetlen feltöltéssel megtehető út hosszát is növeli.LED hátsó lámpasorának és rendszámtábla-megvilágításának köszönhetően az e-Golf hátsó része sem szégyenkezhet a külsejét illetően.

Az e-Golf megfelel napjaink kihívásainak és modern igényeket elégít ki: az erős, mégis szinte hangtalanul működő motornak köszönhetően az autó elismerésre méltó gyorsulás mellett is gazdaságosan vezethető. Az intelligens töltőrendszernek köszönhetően pedig e-Golfja egyszerűen feltölthető.

Az új e-Golf erős, mégis szinte hangtalanul működő meghajtórendszere a modern elektromos motorokkal elérhető teljesítmény ékes példája. A tény, hogy a maximális 100 kW energiát és 270 Nm nyomatékot a motor a legelső fordulattól kezdve képes biztosítani, önmagáért beszél. Ez szédületes gyorsulást tesz lehetővé: az e-Golf 0-ról 100 km/órás sebességre mindössze 10,4 másodperc alatt gyorsul fel, csúcssebessége pedig 140 km/óra. 0-ról 60 km/órás sebességre mindössze 4,2 másodperc gyorsul.Minden egyes fékezéssel növeli e-Golf autója töltöttségét. Az energia-visszanyerés mértékét a fékenergia optimális visszanyerését eredményező maximális késleltetéstől kezdve az alacsonyabb mértékű visszanyerést kínáló minimális késleltetésig számos visszanyerési módból választva állíthatja be. Napi szintű utazása során megtapasztalhatja, hogy e-Golf autója nem csupán papíron képes egyetlen feltöltéssel akár 300 kilométert is megtenni. A két választható vezetési profil révén közvetlenül befolyásolhatja az e-Golf menettávját, gyorsulását és csúcssebességét.A maximális menettávot az ECO profillal a legkönnyebb elérni. Az ECO vezetési profil a mozgékonyságot és a kényelmet egyaránt értékelő vezetők ideális választása. Azonban ha az akkumulátor töltöttsége elegendő, mindkét profilban vezethet gyorsabban is. Előzéskor például rövid időre nyilvánvalóan nagyobb sebességre van szüksége.

E-Golfjának lítiumion akkumulátorának töltésére épp oly változatos lehetőségek állnak rendelkezésére, amilyenek egy ilyen rugalmas járműhöz illenek. Ha az e-Golf akkumulátorát otthoni áramhálózatáról, szabványos dugaszolóaljzaton keresztül kívánja feltölteni, a töltési idő körülbelül 13 óra. Egy opcionális fali töltőállomás felszerelésével nagyobb kapacitású megoldást választhat, ami az előbbinél rövidebb, mintegy 8 órás töltési időt jelent. Az e-Golfot természetesen a váltóáramot használó töltőállomásokon is feltöltheti – ekkor is mintegy 8 órás töltési idővel számolhat. Az e-Golf leggyorsabban az egyenáramú töltőállomásokon tölthető fel: itt, az opcionális CSS gyorstöltő rendszert használva, mindössze 30 perc alatt 80 százaléknyit tölthet az akkumulátorra.

Ki ne szeretné, hogy városaink levegője tiszta legyen? Az e-Golf nem csak Önt, hanem az Ön körül élőket is boldoggá teszi. Az elektromos meghajtású Golf választásával hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez – különösen ha az autó akkumulátorát megújuló energiaforrásból nyert energiával tölti fel. Ennek az igazán innovatív járműnek átlagosan mindössze 12,7 kW/óra energiára van szüksége 100 km megtételéhez. Egyre gyakrabban merül fel a zajszennyezés kérdése is. Nos, az e-Golf halk, mégis erős motorja erre a modern problémára is megoldást kínál.