Minden egyes Volkswagen autót minőségi felszereltség és letisztult formavilág jellemez. Az e-Golf számos testreszabható opciót is kínál, amelyek révén autóját teljes mértékben saját ízlésére alakíthatja. Le fogja nyűgözni, milyen gazdag választék áll rendelkezésére.

A napnál is világosabb, hogy ez nem mindennapi Golf. A LED lámpák formatervezése, a kék dizájnelemek és az aerodinamikára optimalizált megoldások – az e-dizájn – adják ennek az elektromos autónak az igazi különlegességét.A holnapot idézi, mégis ismerős: a Volkswagen látványos e-dizájn koncepciója a jellemző kék dizájnelemek mellett gyönyörű megoldásokkal emelik az e-Golf fényét – és nem csupán vizuálisan. Ezen megoldások között megemlíthetőek a természetes nappali fény élményét biztosító, teljes LED fényszórók, illetve a LED tompított fény lámpák látványos, jellegzetes C-alakú kialakítása – mindkét megoldás alacsonyabb energiafelhasználás mellett kínál nagyobb fényerőt.A optimális gördülési ellenállású gumiabroncsokkal felszerelt, súlyra optimalizált, 16 hüvelykes Astana könnyűfém keréktárcsák pedig még tovább növelik a jármű hatékonyságát. A tető végén elhelyezett légterelő még több dinamikát kölcsönöz az e-Golf megjelenésének. Emellett a jármű aerodinamikáját is javítja, amivel egyebek mellett az egyetlen feltöltéssel megtehető út hosszát is növeli.LED hátsó lámpasorának és rendszámtábla-megvilágításának köszönhetően az e-Golf hátsó része sem szégyenkezhet a külsejét illetően.

Az e-Golf megfelel napjaink kihívásainak és modern igényeket elégít ki: az erős, mégis szinte hangtalanul működő motornak köszönhetően az autó elismerésre méltó gyorsulás mellett is gazdaságosan vezethető. Az intelligens töltőrendszernek köszönhetően pedig e-Golfja egyszerűen feltölthető.

Az új e-Golf erős, mégis szinte hangtalanul működő meghajtórendszere a modern elektromos motorokkal elérhető teljesítmény ékes példája. A tény, hogy a maximális 100 kW energiát és 270 Nm nyomatékot a motor a legelső fordulattól kezdve képes biztosítani, önmagáért beszél. Ez szédületes gyorsulást tesz lehetővé: az e-Golf 0-ról 100 km/órás sebességre mindössze 10,4 másodperc alatt gyorsul fel, csúcssebessége pedig 140 km/óra. 0-ról 60 km/órás sebességre mindössze 4,2 másodperc gyorsul.Minden egyes fékezéssel növeli e-Golf autója töltöttségét. Az energia-visszanyerés mértékét a fékenergia optimális visszanyerését eredményező maximális késleltetéstől kezdve az alacsonyabb mértékű visszanyerést kínáló minimális késleltetésig számos visszanyerési módból választva állíthatja be. Napi szintű utazása során megtapasztalhatja, hogy e-Golf autója nem csupán papíron képes egyetlen feltöltéssel akár 300 kilométert is megtenni. A két választható vezetési profil révén közvetlenül befolyásolhatja az e-Golf menettávját, gyorsulását és csúcssebességét.A maximális menettávot az ECO profillal a legkönnyebb elérni. Az ECO vezetési profil a mozgékonyságot és a kényelmet egyaránt értékelő vezetők ideális választása. Azonban ha az akkumulátor töltöttsége elegendő, mindkét profilban vezethet gyorsabban is. Előzéskor például rövid időre nyilvánvalóan nagyobb sebességre van szüksége.

Részletes tesztünkért és videóért kattints ide