A kétféle meghajtási rendszer intelligens összjátéka elektromos xDrive összkerék-meghajtást hoz létre. Az automatikus vezérlésű rendszer minden körülmények között biztosítja a lehető legjobb tapadást és agilitást – optimális, 2,1–2,0 l/100 km-es fogyasztás, valamint csekély, 49–46 g/km-es CO2-kibocsátás mellett.

Amikor a sokoldalúság és a vezetési élmény találkozik: a BMW 225xe iPerformance Active Tourer a már sokat bizonyított rugalmasságot és a példás fogyasztást jellegzetesen BMW-s dinamizmussal ötvözi. A BMW EfficientDynamics fejlesztései közé tartozó BMW eDrive technológiának köszönhetően a jármű akár 41 kilométert is megtehet tisztán elektromos módban – emisszió és egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül.

A helytakarékos módon kialakított jármű-felépítmény ad helyet az eDrive meghajtás elemeinek – anélkül, hogy ez bármilyen kompromisszumot jelentene a kényelem, a funkcionalitás vagy a tágasság tekintetében. Kívülről szemlélve, az iPerformance modellt az autó C-oszlopain elhelyezett eDrive megjelölés, valamint az autó oldalán elől megjelenő i betű különbözteti meg a hagyományos technológiával hajtott modellektől. A vesék rácsainak és a kerékagyak jellegzetes kék színe egyértelműen jelzi, hogy az autó innovatív hajtástechnológiával működik. Belül „eDrive” felirat található az üzemmód-kiválasztó gombon, a váltógombon, valamint a műszerfalon – utóbbi végig látható menet közben.

ELEKTROMOS xDRIVE.

Négykerék-meghajtás a tökéletes tapadásért – elektromos xDrive, amely csak a BMW 225xe iPerformance modellben érhető el. A DSC (Dynamic Stability Control) rendszer az elektromos és benzinmotor erejét mindig az optimális kezelhetőség érdekében osztja el a tengelyeken. A módszer megelőzi az alul- és túlkormányzottságot, vagyis megfelelő menettulajdonságokat és biztonságot nyújt.

Az adott vezetési körülménytől és a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintjétől függően mindkét motor képes együttesen és külön-külön is meghajtani a plug-in hybridet. Ha csak a belsőégésű motor működik, a hajtóerő az első kerekek felől érkezik. Az elektromos motor a hátsó kerekek meghajtásáért felel. Ennek megfelelően tehát az autót vagy a hátsó tengely felől érkező elektromos eDrive meghajtás, vagy egy xDrive összkerék-meghajtás vagy egy tisztán elsőkerék-meghajtás hozza mozgásba, melyek mindegyike elektromos vezérlésű.

Siklás és fékezés közben az elektromos motor generátorként működik, így a mozgási energiát villamosenergiává alakítja át, melyet a nagyfeszültségű akkumulátor raktároz el az elektromos motor későbbi áramellátása érdekében.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment a BMW iPerformance koncepció egyik legfontosabb pillére. Ez koordinálja a hajtáslánc komponenseinek együttműködését a kimagasló dinamizmussal együtt járó, lehető legnagyobb hatékonyság érdekében.

Az eDrive gomb segítségével a vezető három különböző elektromos meghajtási mód közül választhat: az alapbeállítás az AUTO eDRIVE mód, mellette rendelkezésre áll a tisztán elektromos MAX eDRIVE mód, illetve a SAVE BATTERY mód, amely gondoskodik róla, hogy a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje azonos szinten maradjon.

[ult_createlink title=”Bővebb infó” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.bmw.hu%2Fhu%2Fall-models%2F2-series%2Factivetourer%2F2014%2Fiperformance.html|||” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″]

A BMW 225xe iPerformance Active Tourer visszafogott, ha a fogyasztásról van szó, ugyanakkor igencsak nagyvonalú a térkínálat tekintetében. Az emelt üléspozíciónak köszönhetően a hátul ülő utasok nagyszerű kilátást élvezhetnek. A nagyfeszültségű akkumulátort helytakarékos módon a hátsó üléspad alá építették be, így mindig elegendő hely marad a szállítási igények kielégítéséhez. Az alapfelszereltség részét képező 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámla még magasabb szintre emeli az autó praktikumát. Mindez még rugalmasabban alakíthatóvá teszi a csomagteret, és lehetővé teszi nagyméretű tárgyak szállítását.

Otthoni töltés

A jármű kényelmesen és gyorsan feltölthető otthon a hozzá járó töltőkábel vagy a külön megvásárolható BMW i Wallbox használatával – az akkumulátor 2-4 óra alatt eléri a teljes töltöttségét. Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón, egy fedél alatt található. A töltöttségi szintet a töltőnyílás körül lévő LED-es világító gyűrű mutatja.

Nyilvános töltés

Az otthoni feltöltés mellett a jármű útközben is könnyedén feltölthető. A ChargeNow mobilitási szolgáltatásnak és a kényelmes Assistance szolgáltatásnak köszönhetően a nyilvános töltőállomások könnyen megtalálhatók és igénybe vehetők. A ChargeNow kártya* és a havi elszámolással működő intercharge alkalmazás lehetővé teszi a vezető számára, hogy a töltőállomásokat készpénz használata nélkül vegye igénybe, így is egyszerűsítve az elektromobilitás világát.