Akár 480 kilométert is el tud majd menni a Fiat második e-autója

0

A Fiat pár napja mutatta be a frissített tisztán elektromos 500e-t, de itt nem áll meg az olasz gyártó. Hisz az e-autó kínálata bővülni fog és hamarosan újabb modellek érkezhetnek.

Ezek egyike lesz a még 2019-ben a Genfi Autószalonon bemutatott Centoventi Concept, mely a Pandából lett kifejlesztve. Olivier Francoistól, a gyártó elnőkétől az Auto Express a következőket tudta meg: „Tavaly Genfben egy másik elektromos modellt is bemutattunk, ez egy ízig-vérig városi kisautó melyen még teljes gőzerővel dolgozunk. A városi környezetben nagyon nagy jelentősége van az elektromosságnak és az 500e-vel és a minimalista, olcsó Centoventi különleges kialakításával ezt szeretnénk kihasználni.”

A Fiat vezetője azt nem árulta el, hogy a Centoventi gyártása a Panda végét jelentheti-e. Azonban az szinte biztos, hogy a Centoventi sorozatgyártott változata várhatóan az 500e-vel egy platformra épül.

Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy a tanulmányból mennyi fog majd átkerülni a sorozatgyártott verzióba. Azt anno egy „üres vászonként” jellemezték, kívül-belül teljesen személyre szabhatóként. Az utasteret is teljesen személyre lehet majd szabni. A műszerfalra több kijelzőt is kérhetünk, de szinte bármit ráakaszthatunk majd a beltérre is.

A Centoventi hajtásláncában még az akkumulátort is teljesen személyre szabhatjuk, így akár a 480 kilométeres hatótávot is elérhetjük majd egyetlen feltöltéssel.

Mindenesetre érdekesen hangzik és kíváncsian várjuk a végleges sorozatgyártott modellt!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!