Elkészült az egymilliomodik Tesla

0

A vállalatot 2003-ban alapította Martin EberhardJB StraubelMarc Tarpenning és Ian Wright. Az akkori Tesla Motors első terméke a Tesla Roadster volt, ami 2008-ban került sorozatgyártásba melyből négy hónap alatt közel 220 darabot értékesítettek. A Roadster európai forgalmazása – Limited Edition név alatt – 2009-ben kezdődött, egy limitált 250 darabos sorozattal.

2009. március 26-án jelent meg a cég második modellje a Tesla Model S, ami egy elektromos meghajtású szedán. 2011 októberéig a modellre 6500 előjegyzés érkezett, az autók kiszállítását 2012 júniusában kezdte meg a gyártó. Innen, pedig már szinte mindenki ismeri a Tesla rögökkel teli útját.

Ezekben az években sokan nem hittek abban, hogy egy semmiből jött autógyártó képes lesz kellő mennyiséget legyártani az előre beharangozott modelljeiből. Végül a Teslának sikerült a három tisztán elektromos modelljével felrobbantani az egész gépjárműpiacot! A Tesla negyedik modellje, a Model Y, pedig most kezdi meg hódító útját!

Pár órával ezelőtt, Elon Musk vezérigazgató hivatalos Twitter csatornáján jelentette be, hogy elkészült az egymilliomodik Tesla, ami egy Model Y lett:

A Teslának már tavaly sikerült elérnie a világ legnagyobb e-autó gyártója címét, mikor 2019 októberében 807,954 darab modellt gyártott és szállított le szemben a BYD 787,150 modelljével.

Érdemes megjegyezni, hogy a BYD statisztikája magában foglalja az összes hálózatról tölthető modellt.

A Tesla termelési kapacitása idén tovább emelkedett, köszönhetően a kínai Gigafactory 3-nak, ahol ebben az évben több, mint 150,000 darab modellt szeretnének gyártani. Év végére akár a Tesla elérheti az 500 ezres eladást.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.