A Tesla Model 3 lett az év autója az Egyesült Királyságban

0

A Tesla Model 3-nak a tavalyi győztes Jaguar I-PACE után sikerült újra elektromos autókét megnyernie ezt a nagy presztízsű díjat. Még inkább elismerésre méltó, hogy a Teslának az UKCOTY történelmében a legfiatalabb gyártóként sikerült kiérdemelnie ezt az elismerést.

John Challen, a díjat kiosztó szervezet elnöke úgy fogalmaz, hogy a Model 3 alapjaiban változtatta meg a piacot és az autógyártók gondolkodásmódját. Hozzátette, hogy még nagy az ellenállás az elektromos autókkal szemben, azonban a Model 3 a teljesítményével, a hatótávjával és a technológiai újításaival rengeteg embert győzőt meg.

A döntést a szigetország 29 nagy tiszteletben álló autós újságírója hozta meg.

Tom Ford a Top Gear-től így fogalmazott: „Tiszta, éles és tele van technológiával, a Model 3 mindent megtestesít, amit az elektromos autókról elképzelünk. A többiek kissé kínosan érezhetik magukat.”

A bírói döntések szinte egyhangúlag szóltak a Model 3 mellett. Sőt, például Chris Knapman a CarGurus-tól nemcsak a specifikációi miatt bólintott rá, hanem az „egyedülálló tulajdonosi élményt” is kiemelte. Paul Berker, a Company Car Today újságírója és Guy Bird szabadúszó újságíró pedig egyetértett abban, hogy a Model 3 a kívánatos árával is felrázta a szegmenst.

A Tesla győzelme mellett 8 másik kategóriában is bajnokot avattak, és itt is találni további elektromos modelleket.

  • Legjobb kisautó – Renault Clio
  • Legjobb ferdehátú – Mazda3
  • Legjobb luxusautó – Bentley Flying Spur
  • Legjobb kombi – BMW 3 széria
  • Legjobb crossover – Kia e-Niro
  • Legjobb prémium crossover – Range Rover Evoque
  • Legjobb kabrió – Porsche 911
  • Legjobb nagyteljesítményű autó – Porsche Taycan

A kilenc bajnok között már 3 elektromos autó is szerepel, ami jól mutatja, hogy ezen modellek minősége nemcsak megközelíti a belsőégésű motorral szereltekét, de sok esetben túl is szárnyalja azokat.

Összesítve egyébként a Kia e-Niro végzett a második helyen a Porsche Taycan és a BMW 3 széria pedig holtversenyben lett a harmadik.