Támogatást szeretne a Tesla Nemétországban akkumulátorok gyártásához

0

A jelentések szerint a Tesla támogatások megszerzésére törekszik Németországban az akkumulátor cellák gyártásához, miközben a GigaBerlin előkészületei zajlanak. A berlini projekt egy 300 hektáros területen kerül majd kialakításra a GVZ Berlin-Ost Freienbrink ipari park mellett. Elon Musk állítása szerint ebben a gyárban akkumulátorokat, erőátviteli rendszereket, valamint járműveket is fognak gyártani, kezdve a Model Y-nal. A tervek szerint a gyár 2021 júliusában kezdheti meg a működést. 

Az akkumulátorgyártás később kezdődhet csak el, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat komolyan gondja a terület fejlesztését, mert a jelentések szerint támogatást szeretnének kiharcolni a fejlődéshez. A Handelsblatt szerint:

„Az amerikai úttörő Tesla támogatást kérvényezett akkumulátorgyártáshoz Németországban. A Handelsblatt belső kormányzati körökből szerezte meg az információt.”

A német kormány korábban valóban bejelentette, hogy támogatni kívánja a helyi akkugyártást, mert úgy vélik, hogy a jövőben meghatározó lehet az ország számára. Éppen egy éve történt, hogy bejelentették az elektromos autózáshoz szükséges akkugyártás 1 milliárd eurós támogatását.

Nem csak a Tesla figyelt fel a lehetőségre: korábban egy több cégből álló konzorcium is jelentkezett támogatásért. A konzorcium tagjai között szerepel a BMW, a BASF, valamint a PSA is.

A Tesla jelenleg nem gyárt saját fejlesztésű akkumulátort, azonban az elmúlt időszak akkumulátorgyártással kapcsolat hírei alapján a cég nagyon komoly jövőt és lehetőséget lát a saját gyártású energiatárolókban. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.