Lesz ötödik Gigafactory? A célpont Texas!

0

A Tesla pörög, úgy tűnik 2020 minden eddiginél sikeresebb év lesz a márka életében! A részvények értéke már az év első hónapjában rekordot döntött, hiszen ma éppen 886 dollárt ér egy részvény, de volt pár napja 965 dollár is! A sanghaji Gigafactory már termel és a berlini üzem előkészületei is kiválóan haladnak, bár helyi környezetvédőknek nem tetszik pár dolog a helyszínrendezéssel kapcsolatban!

A Tesla jelenleg minden autóját Hawthorneban, Kaliforniában tervezi. A központot Franz von Holzhausen vezeti, aki a Model S óta a cégnél dolgozik. Előzőleg pedig dolgozott a Pontiacnál, a Mazdánál és a Saturnnál is. Azonban a Teslának globális ambíciói vannak és új területekre akar terjeszkedni, hogy pár új ötlettel is gazdagodjanak akár. Ebben a hónapban a Tesla bejelentette, hogy két különálló design centert kíván nyitni, melyek különállóan dolgoznának, a két fő szolgáltatási területükön, Ázsiában és Európában.

Nemrég Elon Musk a kínai design center megnyitásának okairól beszélt: „Úgy gondolom ez valami olyasmi, ami nagyon menő lenne és mi meg is csináljuk. Megpróbálunk létrehozni egy kínai design és mérnöki központot, hogy egy tényleg eredeti autóval tudjunk kiállni a kínai és világpiacra. Úgy gondolom ez rendkívül izgalmas, Kínában vannak a világ legjobb művészei és úgy gondolom ezt világszinten is elismerik. Véleményem szerint ennek működnie kell szóval megcsináljuk.”

Tehát nincs mese, a Tesla szekere nagyon megy, talán ennek is tudható be, hogy Elon Musk sem kíván a babérjain ücsörögni. Szokásosnak nevezhető formában, Twitter csatornáján tett ki egy szavazást, ami jelenleg is még elérhető. A cím tömör és beszédes:

Legyen még egy Gigafactory és pont Texasban? Miért is ne? A Tesla amúgy az utóbbi időben megváltoztatta a formátumot, amiben gyáraira hivatkozik. Régebben Gigafactory 1,2,3,4 néven futottak ezek az utalások, ám egy ideje már csak a „Giga” elnevezés maradt meg, mögé biggyesztve a lokáció nevét, például Giga Berlin. Így ebből is csak az következik, hogy a Giga Texas egy tervezett új gyár megjelenését mutatja. Hajrá Tesla!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!