Tesla Model Y – 505 kilométeres hatótávval márciusban indul a szállítás

0

A Tesla 2019 márciusában mutatta be az első elérhető árú tisztán elektromos SUV-ját a Model Y-t. Akkor a kaliforniai e-autó gyártó azt ígérte, hogy a legdrágább Performance modell szállítása 2020 őszétől kezdődhet.

Azonban folyamatosan jöttek azon pletykák, hogy a vártnál jóval hamarabb megérkezhet az Y modell. Voltak olyan előre jelzések még 2019 decemberében, hogy akár már az első negyedévben elindulhatnak az első Model Y-ok.

A Tesla tegnap este közzétette a 2019. negyedik negyedéves jelentését, melyben az elvárásoknak megfelelően ismét pozitív híreket közölt a befektetőkkel. Ismét profitot termeltek a harmadik negyedévhez hasonlóan. Itt közölték, hogy a Model Y gyártásának felfuttatása a korábban tervezetnél jóval hamarabb elindult Fremontban és az első Model Y-ok kiszállítása már az első negyedév végén várható.

Továbbá a Tesla elárulta, hogy jelentősen javították a Model Y elergiahatékonyságát. „A folyamatos mérnöki munkáknak és fejlesztéseknek köszönhetően növelni tudtuk a Model Y hatótávolságát az eddigi 280 mérföldről 315 mérföldre. Ezzel pedig a világ legtakarékosabb elektromos terepjáróját alkottuk meg!”

Ezzel egyidőben pedig az Egyesült Államokban az első modellek kiszállítása 2020 márciusára várható! Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy az öreg kontinensre mikor érkeznek meg az első Y modellek.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!