A Rivian fog besegíteni a Lincoln első elektromos autójába!

0

Rendszeres olvasóinknak nem kell bemutatnunk a Riviant, akik most még csak az Egyesült államok területén tevékenykednek, de ha így folytatják, talán globálissá is bővülhet a jelenlétük. Az R1T és R1S tisztán elektromos SUV-kal nagyot gurítottak és rengetegen várják, hogy vásárolhassanak egyet ezekből a járművekből.

Pickup fronton az 5 üléses R1T, míg az SUV piacon a 7 személyes R1S a cég ütőkártyája. Saját padlólemezt fejlesztettek ezen járművekhez, amit egy Ford F-150 pickup alá rejtettek és így tesztelni is tudták azt, valós körülmények között. Adam Jones, a morgan Stanley elemzője a CNBC-nek adott nyilatkozatában közölte, hogy jelen pillanatban a Rivian az egyik olyan gyártó, amely annak ellenére, hogy csak egy start-up vállalatnak tekinthető, komoly nyomot hagyhat az elektromos autók Tesla által uralt piacán. Az elemző szerint a cégnek mindene megvan ahhoz, hogy ezt elérje, ugyanis tiszta lappal indult, egy pillanatig sem lengték körbe negatív visszhangok és az eddig bemutatott tanulmányok mind ígéretes modellnek tűnnek.

Azonban a fenti két típus piaca dobásával nem állt meg a Rivian története, hiszen az Amazon 700 millió dolláros támogatása mellett a Ford is beszállt a buliba 500 millió dollárral! Az együttműködéssel mindkét cég nyer, hiszen a Rivian kap pénzügyi segítséget és gyártói kapacitást a Fordtól, míg a Fordnak nem kell pénzt ölnie egy saját padlólemez és hajtáslánc kifejlesztésébe, készen megkapja azt a Rivian műhelyéből.

A Ford akkor megerősítette, hogy a megállapodásért cserébe használhatják a Rivian fejlesztéseit egy (vagy több) jövőbeni, tisztán elektromos Ford jármű alapjához. Azt is elmondta a Ford, hogy az elektromos Ford F-150 nem tartozik ebbe a kategóriába, azt a cég eddig is maga fejlesztette. És a 2019 tavaszi megállapodástól ugorhatunk a jelenhez vissza, hiszen ez az emlegetett elektromos jármű a Ford tulajdonában lévő Lincoln kínálatában jelenhet meg majd nagy eséllyel. Tavalyi pletykák szerint a fejlesztés már javában tart és U787 kódnéven fut a gyártónál! Most pedig hivatalosan is megerősítésre került az együttműködés Joy Falotico részéről, aki a Lincoln Motor Company elnöke:

„Munkánk a Riviannal fordulóponthoz érkezett és együtt tartunk egy olyan jövő felé, ahol tisztán elektromos járművek közlekednek. Tervezett járművünkkel hangtalanul suhanhatunk a zéró kibocsájtás, a könnyed teljesítményleadás és a csatlakoztatott, intuitív technológiákkal felszerelt jövő felé, lenyűgöző lesz! Az akkumulátorral hajtott elektromos Lincoln a Rivian flexibilis „gördeszka-alakú padlólemezére” épül majd, amit a Ford Motor Company és a Rivian együttműködése biztosít. Ez a jármű is annak a 11 milliárd dolláros Ford befektetésnek az eredménye lesz, amit a Ford az elektromos mobilitás jövőjébe fektet. Ennek kézzel fogható bizonyítéka már most a Ford Mustang Mach-E és a hamarosan érkező tisztán elektromos Ford F-150.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!