A francia olaj óriás is az e-autó töltőhálózat felé nyit

0

A Total, a francia olaj óriás bejelentette, hogy telepíteni fog több, mint 20 000 új elektromos töltőállomást Hollandiában. A cég szövetségre lépett a Shell és a BP vállalatokkal, és rengeteg befektetést terveznek az elektromos töltőhálózat infrastruktúrájába.

A megegyezés Európa eddigi legnagyobb EV-töltőhálózat szerződésével jött létre, 3 holland tartományt és 3.2 millió embert kiszolgálva.

A cég jelenleg is az egyik vezető a holland töltőhálózatok üzemeltetésében a maga 4500 töltőjével, és a töltők számának növekedése mellett a technológia fejlesztését is kitűzték célul maguk elé. Rendkívül jó hír, hogy a telepítendő töltők 100%-ban megújuló forrásból kapják az energiát, így csökkentve a környezetszennyezést.

Köztudott, hogy Hollandia élen jár az elektromos autózásban. 2019-ben minden korábbinál jobb eredményt értek el az EV eladások, 150%-os növekedésük következtében az összes eladott autó 15%-át tették ki az országban.

A Total szövetségesei is rendkívül jelentős lépéseket tesztnek az elektromos autózás irányába. A BP 2018-ban megvásárolta az Egyesült Királyság legnagyobb töltőhálózatával rendelkező Chargemaster-t, így 6500 új töltőállomáshoz jutott.

A legjelentősebb lépéseket azonban a másik szövetséges, a Shell tette. A cég 2017-ben vásárolta meg a holland NewMotion-t, amely 30 000 állomással rendelkezett akkor Európában. Közel egy évvel ezelőtt a Shell megvásárolta a Greenlots nevű vállalatot is, amely az elektromos autók töltésének fejlesztésével foglalkozik. A Shell volt az első angol cég, aki bejelentette, hogy a benzinkútjait lépésekben elektromos töltőállomásokká kívánja alakítani a jövőben. Ehhez rendkívül jók az adottságaik, hiszen a lakosság 75%-a 15 percnyi útra lakik egy Shell töltőállomástól.