Számos dolog frissülhet idén a Tesla Model S-ben és X-ben

0

Néhány hekker a Tesla modelleken található rendszer legmélyére is le tud ásni, ahol néhány dolgot sikerül is néha a bejelentés előtt felfedniük.

Egy Green néven ismert hekker már többször csinált ilyent, de az utóbbi évben kevesebbet szivárogtatott, figyelmét inkább annak szentelte, hogy szemléltesse, mit is lát az autopilot. Azonban most visszatért pár új, érdekes információval a közelgő változásokról, amelyeket a legutolsó frissítés adataiból bányászott elő.

Múlt hónapban már írt arról, hogy várható szoftveres és hardveres változás a Model 3-nál. Most pedig Twitteren szedte össze mit is talált:

  • Integrált, indukciós telefont töltő az S és az X modellekbe
  • Több akkumulátor variáns az S-be és az X-be (a kapacitásról még nem tudni)
  • Új deréktámasz (talán új ülések?)
  • Új töltőport típus
  • Új felfüggesztés

Az új indukciós töltőről már korábban szóltak a hírek és felmerült egy új töltőport lehetősége is a Model X és a Model S számára. Azonban az új töltőportról most sem tudtunk meg részleteket. A Tesla jelenleg többféle töltőportot is használ a különféle piacokon, de úgy tűnik az utóbbi időben inkább a CCS szabványnak tulajdonít nagyobb jelentőséget.

A hekker írt az új akkumulátorcsomagról is. A Tesla múlt héten bejelentett egy 85kWh-ás akkumulátorcsomagot, azonban még nem tiszta, hogy ez egy cserecsomag vagy egy választható új lehetőség lesz.

Elképzelhető azonban, hogy az új ülések csak a kínai piacon lesznek majd elérhetőek. 2015-ben a Tesla már próbálkozott prémium ülésekkel, azonban akkor csak hátulra volt választható egy „igazgatói” hely.

Green a felfüggesztéssel kapcsolatban azt mondta, hogy ez nem egy teljesen új kivitel lesz csupán a meglévőnek egy továbbfejlesztett változata. Úgy tűnik, hogy a Tesla a Model S és a Model X frissítésével próbálja újra éleszteni a két zászlós hajóját. Az új indukciós töltő is egy régóta várt beltéri frissítés első jele lehet. A belső frissítéssel párhuzamosan egyidejűleg várhatóan több új fejlesztés is megjelenik majd ezeknél a modelleknél.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.