Egy gyorsétterem autós kiszolgálójában tesztelték a Tesla Smart Summon funkcióját

0

A Tesla Smart Summon szolgáltatása számos esetben nyújtott már segítséget a felhasználóknak, többek között, amikor hatalmas vihartól mentett meg egy családot, valamint amikor egy hófödte parkolóban segített a tulajdonosán. Most azonban egy új akadályt kellett legyőznie: egy gyorsétterem autós kiszolgálóját.

A Tesla Backseatballer Youtube csatornára töltötték fel azt a videót, amelyben egy Model 3 navigációs képességeit tesztelik egy helyi gyorsétterem Drive-in rendszerében. A tesztelők egy kevésbé forgalmas éttermet választottak az arra járók biztonságnak érdekében.

Érdekes módon az applikációban található térkép még nem kapott frissítést azóta, hogy az étterem megépült, így egy üres terület volt látható az adott helyen, az autó belső navigációja azonban már a friss térkép segítségével azonosítani tudta a gyorsétteremet.

A csatorna nevéhez hűen a sofőr a hátsó ülésről figyelte, ahogyan az autó önmagát vezetve közlekedik a kiszolgálóban. A rendelés mindkét fázisát sikeresen teljesíteni tudta, első körben az autót a mikrofonhoz navigálva a tesztelő leadta rendelését, majd pedig a felvevő ablaknál ismét megállva megkapta a rendelt ételt. Egy kisebb szépséghibája volt a rendelésnek csak, az autó túl nagy távolságot hagyott a biztonság miatt az ablaktól, így a tulajdonosnak ki kellett szállnia a hátsó ülésről a rendelés átvételéhez.

Ezt beleszámítva is azt mondhatjuk, hogy az autó átment a teszten, sikeresen elnavigált a szűk akadálypályán, képes volt megállni mindkét ablaknál, így teljesítve minden feladatot.

A Smart Summon funkció 2019 szeptemberétől elérhető az Egyesült Államokban. Azóta a felhasználóktól és tesztelőktől kapott hideget-meleget, az viszont biztos, hogy egyre több helyzetben nyújt segítséget a tulajdonosoknak.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.