Kia Plan S: 11 elektromos modell 2025-re

0

Nagy bejelentésekkel készült hallgatóságának a Kia Motors Corporation, ahol többek között Han-woo Park, a vállalat vezérigazgatója beszélt a cég terveiről 2025-ig. A terveket keretbe foglaló elnevezés a Plan S nevet kapta, ahol az S a spearhead (lándzsahegy) elnevezésre utal. „Lándzsahegy-jellegű átütő átalakulás az elektromos járművek és mobilitási megoldások világába 2025-re.”

A Plan S az alábbi célkitűzések mentén halad a cég életében:

  • 11 elektromos modell 2025-re (plug-in hibrid és tisztán elektromos).
  • A tisztán elektromos autók tekintetében a globális eladásokban elérni az 500 ezres darabszámot 2026-ra (további 1 millió „környezetbarát”, tehát mild-hibrid és plug-in hibrid jármű értékesítése, Kínán kívül).
  • A Kia márkán belül elérni az elektromos járművek legalább 6,6 %-os arányát.
  • 2025 végére az eladások 25%-a legyen környezetbarát jármű (hibridek, üzemanyagcellás és tisztán elektromos járművek).
  • A főbb piacokon (Dél-Korea, Észak-Amerika és Európa)az eladott elektromos járművek legalább 20%-a Kia márkájú legyen 2025-re.
  • Az első, alapoktól elektromosnak tervezett Kia autó bemutatása 2021-ben.

Itt érdemes megállni egy szóra, hiszen a Kiának jelenleg nincsen olyan elektromos autója, amit ne egy belsőégésű modellből alakítottak volna át, ilyen például a Kia e-Niro. Viszont ez a fent említett autó az alapoktól elektromosnak lesz tervezve, mint például a Volkswagen ID.3, vagy a Nissan Leaf. A Kia esetében ez valószínűleg egy SUV-jellegű jármű lesz, a várakozások szerint legalább 500 km-es hatótávval és egy combosabb DC villámtöltési képességgel (20 perc alatt 80%-os töltöttség). A másik új elem a 800 V-os feszültség megjelenése a jármű rendszereiben.

A fent említett célkitűzésekhez természetesen pénzbéli támogatás is szükséges, ez a Kia esetében most 25 milliárd dollárt jelent, a 2025-ös év végig.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!