Ahogyan azt tegnap láthattátok a Facebook oldalunkon, egymás mellett csípte el egy szemfüles Reddit felhasználó Németországban, ahogyan egy Tesla Model 3 és egy Volkswagen ID.3 egymás mellett töltődik. Ha jobban belenagyítunk a képbe, azt is felfedezhetjük, hogy egy Ionity töltőállomáson esett meg a találkozás.

Hogy ez egy előre megbeszélt összejövetel volt-e, nem tudjuk de az biztos, hogy az ID.3 a Volkswagen tudtával került ki a közútra, hiszen a kiszállítások még nagyon sokára kezdődhetnek el a már megismert szoftveres problémák miatt is. A Volkswagen amúgy már november 4-én elkezdte gyártani az ID.3-at, de a kiszállítások csak nyáron indulnak meg. Mi drukkolunk a Volkswagennek, hiszen a nagy autómárkák közül ők tudják jelenleg a legtöbb e-autót felmutatni, még ha azok csak belsőégésűnek szánt modellek átdolgozásai is. (Golf GTE,e-Golf (teszt), Passat GTE (teszt), e-Up! (teszt), A3 e-tron, SEAT Mii, stb.)

A képet készítő Reddit felhasználó (u/chandlerwins) sajnos nem lőtt több fotót, elmondása szerint nem akarta megsérteni az autó körül látható személyek “privát szféráját”.  Azt viszont elmondta, hogy az ID.3 nagyjából 100 kW teljesítménnyel szívta magába az elektronokat! Említ továbbá egy erősen matricázott, SUV-jellegű Volkswagent is (vélhetően az ID.4-et), csak az nem egyértelmű, hogy ezen összejövetel során?

Hirdetés

Ami viszont jól látszik és a Reddites bejegyzés is említi, hogy a két autó méretben szinte azonos volt, ami jó hír az ID.3 kedvelőinek, hiszen ha van egy Model 3 a közelben, adott az összehasonlítás lehetősége. Na de mit jelent ez konkrét számokban? Összeszedtük az adatokat a pontosság kedvéért:

  • Tengelytáv: 2880 mm (TM3) – 2764 mm (ID.3)
  • Hosszúság: 4690 mm (TM3) – 4262 mm (ID.3)
  • Szélesség: 1850 mm (TM3) – 1809 mm (ID.3)
  • Magasság: 1440 mm (TM3) – 1552 mm (ID.3)

Látható tehát, hogy azért a számok mozognak mindkét típus esetében a másikhoz képest, kérdés persze, hogy kinek melyik paraméter a lényeg? Összességében elmondható, hogy a magasság kivételével a Tesla Model 3 rendelkezik jobb számokkal, de a karosszéria vonalvezetése sokszor csalóka lehet még ha egymás mellé is van állítva két adott típus.

Ám egy igen fontos tényezőben valóban csak egy hajszál választja el a két kocsit. A Tesla Model 3 csomagtartója 424 literes, míg az ID.3 esetében ez 393 litert jelent.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/