Videó – Így készülnek Kínában a Tesla Model 3-ak

0

Rekordidő alatt épült fel a kínai Tesla gyár, a Gigafactory 3 melyben már november óta készülnek a kínai piacra szánt hármas modellek. A Gigafactory 3 az a gyár, ahol már decembernek egy szűkebb körnek (belső dolgokóknak) átadták az első példányokat.

Ma pedig hivatalosan is, Elon Musk részvételével, a Gigafactory 3 alapkőletételének 1 éves évfordulóján átadták az első Model 3-akat a cég ügyfeleinek. A gyártás megkezdése egy hatalmas mérföldkő a Tesla és Kína számára, ugyanis ez az első olyan elektromos autó gyár melyet teljes egészében egy külföldi gyár birtokol kínai földön. A Tesla nemrég megerősítette, hogy elérte a „heti több mint 1000 modell” gyártását.

Ennek apropójaként, és a hivatalos átadóceremónia előtt a Tesla közzétett két videót melyen látni, hogy miképp készülnek a Made In China Model 3-ak.


A Tesla vezetői nemrég egy olyan megjegyzést tettek, hogy a Gigafactory 3-ban készült hármas modellek előállításához használt alkatrészek 70%-át Kínánk kívül gyártják. Azonban kijelentették, hogy ezt a rátát még ebben az évben csökkenteni fogják, ezáltal pedig még jobban csökkenhet a kínai piacra szánt hármas modellek ára.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!