A Tesla nagyon keményen hajtott az elmúlt hetekben, hogy végre újabb rekord negyedévet zárjanak az értékesítésben. Az elmúlt pár napban pedig nagyon sokan izgulhattak, hogy összejön-e a Tesla célja és sikerül-e túlszárnyalniuk az előző értékesítési rekordjukat. Elon Musk, a Tesla vezére már jóval korábban elmondta, hogy a rendelések és a kézbesítésre váró autók száma a rekorddöntés felé mutat, azonban továbbra is kérdéses volt, hogy ezek az autók eljutnak-e a vásárlókhoz mivel csak így lehetett befejezettnek tekinteni az értékesítést.

A Tesla és Elon Musk ideiglenes átcsoportosítással rendelt át dolgozókat más területekről, hogy időben leszállítsák a legyártott autókat ezzel pedig felpörgetnék az eladásokat. Sőt, volt olyan hír is, hogy prémiumot kaptak azon dolgozók akik kiválóan teljesítettek az elmúlt hónapok során. Pár napja azonban már sejteni lehetett, hogy a Tesla nagyon közel jár a rekorddöntéshez viszont még kérdéses volt, hogy sikerülhet-e. Sikerült!

Július 2-án a Tesla kiadta a 2019 második negyedéves szállítási és gyártási számait, melyből kiderült, hogy közel 5000 autóval megdöntötte a korábbi rekordját és rekord termelést értek el 87.048 járművel és mintegy 95.200 leszállított modellel világszerte!

Termelés A szállítások
Model S és X 14.517 17.650
Model 3 72.531 77.550
Teljes 87.048 95.200

 

További jó hír, hogy a magyar vásárlói közösség és a Tesla Universal is hozzájárult a Tesla második negyedéves eladási rekordjához. Az április végén nyílt Tesla Universal bemutatóterme és átadópontja hatására egyre több magyar ügyfél ismerkedhet meg testközelből a világ legnépszerűbb elektromos autóival. Majd adhatja le rendelését, ugyanis a Tesla Universal csapata teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat és kedvező finanszírozási szolgáltatásokat kínál a leendő Tesla tulajdonosoknak.

Pár napja jelentős szállítmány érkezett egy budapesti telephelyre, ahol egy Model S-en kívül 12 darab Model 3-al találkoztam.

Összesen 22 darab Tesla került kiszállításra a második negyedévben, ennek nagy része június végén!

A jó hír, hogy a fenti modellek tulajdonosai már júliusban át is vehetik megrendelt autójukat, ugyanis rekord sebességgel történik a forgalomba helyezés!

A Tesla közleménye szerint a harmadik negyedévben tovább növekedhet a legyártott és kiszállított modellek száma, ugyanis tovább növekedett a megrendelések száma a fenti modellekre!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/