Elkezdődött volna a Model S szoftveres felkészítése a V3 Supercharger fogadására?

0

A napokban egy igen furcsa dolog történt a Tesla weboldalán, pontosabban a Model S-re vonatkozó aloldalon. Egy ideig ugyanis már új töltési adat volt olvasható a típushoz, Supercharger töltésre vonatkozóan.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben mutatta be a Tesla a nagyobb töltési teljesítményre képes V3 Superchargereket, amivel a jelenlegi 120 kW helyett már akár 250 kW-al is tölthető lesz az erre felkészített Teslák hada.

Igen ám, de elsősorban ez a Model 3 kiváltsága lesz az elején, a Model S és Model X ezúttal várakozni kényszerül majd, míg ezen autók is kapnak egy szoftverfrissítést. Sajnos a V3 Supercharger bemutatása óta nem jött újabb hír az S és X modellek tulajdonosai számára, ám talán már készülődik a Tesla a háttérben. Mint fentebb írtuk, a Model S aloldalán az eddigi 30 perces töltés 170 mérföldre (274 km) megváltozott 15 percre, vagyis feleződött a töltési idő a Model S Long Range esetében, 210 kW töltési teljesítmény mellett.

A vonatkozó Reddit oldalon meg is kezdődött a matek, ami eljutott a nagyobb külföldi oldalakra is. Ezek után a Tesla oldalán újra a régi, 30 perces időtartam került feltüntetésre. A gyártó kérésre sem kommentálta az eseményt.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!