Bemutatkozott a Tesla Model Y

0

Elon Musk március harmadikán tweetelte hivatalos Twitter csatornáján, hogy március 14-én mutatják be a legújabb modelljüket, a Tesla Model Y-t. Hát elérkezett ez az idő is!

Tavaly már olvasni lehetett olyan pletykákat, hogy a Tesla 2019 márciusában tervezi bemutatni a legújabb modelljét a Tesla Model Y-t. Tesla Design Studio, Hawthorne. Pont ott, ahol a Tesla Semit és a második generációs Roadstert is bemutatták.

Egy kicsit késve indult a show, de Elon Musk megékezett a humorával és szép sorjában bemutatta a modelljeit. Model S, Model X és Model 3 – kicsit beszélt mindegyikről, és hogy miért is kapták ezeket a neveket.

Majd megérkezett az új Tesla Roadster és a Tesla Semi is. A két prototípus után a nevadai Gigafactoryról szólt pár szót a Mester.

A Gigafactory 1 után pedig megemlítette a kínai Gigafactory építkezési sebességét is, ahol akár már szeptembertől elkezdődhet a Model 3-ak sorozatgyártása. Ha pedig elkészül akkor így fog kinézni:

A Gigafactory után a Supercharger hálózatról is említést tett Musk. A jó hír, hogy Kazahsztánba is fognak SuC töltőket telepíteni, ugyanis megígérte egy a közönségből bekiabáló vendégnek!

Majd megérkezett a Model Y!

A Model Y szinte teljesen ugyan olyan mint a Model 3. Igaza volt Elon Musknak mikor azt írta, hogy körülbelül 10%-al lesz nagyobb mint a hármas modell.

A belső tere, műszerfala és az egész autó – leszámítva az emelt hasmagasságot és a hátsórészt – egy az egyben a Model 3, megmaradt a nagy középső kijelző és a multifunkciós kormány. Nagy panoráma üvegtetőt is kapunk, plusz 7 üléses lett a Model Y.

Viszont a lényeg még csak most jön!

A lineup is a drágább modellekkel kezdődik, csakúgy mint a Model 3 esetében. A legdrágább Performace modell 60.000 dollártól kezdődik, amit már 2020 őszétől megkaphatunk. Talán itt már nem lesz késés! Egyetlen töltéssel 450 kilométert tudunk megtenni az újdonsággal, ami 3,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

Sajnos a legolcsóbb modellig 2021 tavaszáig várnunk kell, ami 39.000 dollárról indul. A Standard Range változattal 370 kilométert tudunk autózni egyetlen töltéssel, a gyorsulása pedig 5,9 másodperc.

Tehát Elon Musk és a Tesla bemutatta a kisebb és olcsóbb Model X-et, ami szintén egy fantasztikus elektromos autó lesz.

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!