A Tesla átmenetileg leállította a Store-ok bezárását

1

Március első napjaiban írtunk arról, hogy a Tesla úgy döntött, áthelyezi értékesítési felületeit a virtuális világba, ezzel együtt pedig bezárja fizikailag létező kereskedéseit. A megmaradt üzletek Tesla information centers néven üzemelnek tovább. Annyit érdemes tudni, hogy a Store és az information centers között az a különbség, hogy az előbbiben vásárolni, míg az utóbbiban csak érdeklődni tudunk.

A folyamat megindult az elmúlt hetekben, az első 29 USA és Kanada-béli Store be is zárt, az elbocsájtott alkalmazottak számáról nincsen információk. Annyit azonban tudni lehet, hogy minden ilyen munkatársának adott végkielégítést a Tesla.

Azonban valami történhetett a háttérben, hiszen a márka Sales Management ülése után pénteken reggel befagyasztottak minden további átalakítási tevékenységet, legalább a hónap végéig.

Sajnos a bezárásra ítélt üzletek továbbra sem tudnak fogadni foglalást tesztvezetésre. Ezen kívül minden a szokásos üzletmenetben mehet tovább, viszont az értékesítési munkatársak már nem jogosultak a különböző jutalékokra és bónuszokra. Ezek a fizetésre vonatkozó befagyasztások lehetnek annak a törekvésnek is a jelei, ami arra játszik, hogy ezen alkalmazottak maguktól mondjanak fel. Úgy hírlik, ez működik is, hiszen egyre több ilyen befagyasztott fizetésű munkatárs távozik a kérdéses kereskedésekből.

További sajnálatos hír, hogy a korábban belengetett 5-6%-os ármérséklés megszűnik, és március 18-tól, azaz jövő héttől a cég modelljei 3%-al drágulnak majd. Ez alól kivételt jelent a nemrég bemutatott 35.000 dolláros modell.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!