Nem indul büntetőeljárás az önvezető autóval halálra gázoló Uber ellen

0

Nagy indulatokat váltott ki az az eset, mikor tavaly márciusban halálra gázolt az Uber egyik önvezető módjában közlekedő autó egy úton átkelő nőt. Két nappal a baleset után pedig nyilvánosságra hozták az autó fedélzeti kamerájának a felvételét.

Most azonban a Reuters jelentése szerint egy Yavapai megyei ügyvéd arról számolt be, hogy az „Uber büntetőjogi felelőssége nem meglapozott”, ezért a nyomozást vádemelés nélkül lezárják. Azt azonban nem árulták el, hogy mi alapján jutottak arra következtetésre, hogy az Uber nem vonható felelősségre.

Az ügyészek most a kormány mögött ülő személy, Rafaela Vasquez felelősségének megállapítására tesznek kísérletet. Viszont ez közel sem annyira egyszerű, ugyanis először a helyi rendőrség vizsgálatának lefolytatására és egy videófelvételeket elemző szakértő bevonására is szükség van.

A tavalyi elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy az önvezető módba közlekedő autó biztonsági vezetője épp tv adást nézett a mobilján.

Az Uber örülhet, hogy nem vonják felelősségre, ugyanis épp részvény-kibocsátáshoz készülődik a New York-i tőzsdén. A történet persze itt még közel sem ért véget, hiszen a vállalatnak még nagyon sok csatát meg kell vívnia.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!