Tesla Supercharger V3 – 120 kilométer hatótáv 5 perc alatt

0

Erik reggel már beszámolt a Tesla újdonságáról a V3-as Superchargerről. Ha még nem olvastad volna, akkor ide kattintva mindenképp pótold!

Az új töltő legfontosabb tulajdonságai:

  • 250 kW csúcsteljesítményű töltési képesség, még akkor is, ha két autó tölt az oszlopon.
  • Kezdetben csak a Model 3 járművek tudják kihasználni ezt a képességet, akkor is csak szoftverfrissítés után.
  • A Model S és Model X típusok később kapják csak meg ezt a lehetőséget, szintén szoftverfrissítés után.
  • Az első, nem teszt-jellegű ilyen töltők 2019 második negyedévétől lesznek elérhetők.

A béta tesztek elkezdődtek, és fel is kerültek az első videók az internetre. Ezeken jól látni, hogy mire is képes az új töltő:

[vc_raw_js]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[/vc_raw_js]

Plusz csatolnék két képet is ahol látni, hogy miképp alakul a töltési görbe a Model 3 esetében:

A kék vonal a V2-es míg a piros az új V3-as SuC.

A V2-es SuC 60 perc alatt tölti fel a Model 3-at 8-ról 90%-ig, míg az újabb nagy teljesítményű V3-asnak pedig elég a 40 perc!

Ezért a Tesla az iparág vezetője! Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!