Év vége felé debütál a Tesla Pickup

0

Tegnapelőtt a Model Y-től és a gyorsabb Superchargertől volt hangos az e-cars.hu. Ma pedig egy újabb Tesla csemegét kaptunk, mégpedig a Tesla Pickup bemutatójával kapcsolatban érkezett újabb infó.

A 2018 4. negyedévet értékelve Elon Musk elsütött egy érdekes információt, miszerint idén nyáron már a Tesla pickup kivitelű elektromos autóján lesz a hangsúly, ami mindenképpen meg fogja keverni a piac mostani felosztását. A típusról először a Semi kamion premierjén esett szó, 2017 novemberében, ott előkerült egy kép, melyen tisztán látható az említett újonc. Nagy rá az esély, hogy a Semi Truck műszaki alapjaira akarja építeni a Tesla az újabb elektromos fenevadat. Akkor Elon Musk is megígérte a pickup elkészítését a hivatalos Twitter csatornáján, ahol leszögezte, hogy a Tesla is komolyan gondolja a pickupot, de közvetlenül a Model Y után. Musk hozzátette azt is, hogy már 5 éve megvannak a fejében a jármű fontosabb paraméterei.

Akkoriban még úgy festett a dolog, hogy sajnos a gyártásra még jó néhány évet várni kell. Ugyanis Musk hangsúlyozta, hogy a Teslának először a Model 3 gyártását kell az ígért szintre hozni. Majd 2020 körül érkezhet az előd modell, a Model Y, és csak ezt követően kerülhet sor az új Pickupra.

Ám úgy tűnik, ez a helyzet most megváltozik! Mi is megírtuk, hogy a pickup piacon – ami az USA-ban az egyik legfontosabb húzóágazat- eléggé beindult a mozgolódás. Talán pont ezért gondolhatta úgy a Tesla és Musk is, hogy kicsit át kell variálni a terveket, hiszen aki lemarad, az kimarad!

Lemaradni pedig egyáltalán nem jó dolog, főleg úgy, hogy a Rivian is itt mozgolódik a háttérben. Akik mögött pedig két biztos befektetői csoport áll. Így mindent meg kell tennie a Teslának, hogy versenyben maradjon ebben a szegmensben is.

Elon Musk elárulta, hogy a Pickup (Truck) év vége felé debütál. Azt is elmondta, hogy teljesen egyedi, futurisztikus kialakítású járművet várhatunk. Az tény, hogy a kaliforniai e-autó gyártó a Pickup-fronton sem éri be az átlagossal. A hagyományosnak mondható, belsőégésű motorral szerelt pickupok sem számíthatnak majd igazi ellenfélnek. Továbbá az amerikai piacon megszokott monstrumoknál is nagyobb jármű várható, hatüléses kialakítással.

A pontos technikai adatokra azonban még várnunk kell, viszont itt is szivárogtak ki információk. Nem kizárt, hogy egy óriási 200 kWh kapacitású akkumulátor kerül a Pickupba, akárcsak a Roadsterbe. Továbbá két elektromos motor ami mintegy 600 lóerős rendszerteljesítményt eredményezhet.

A Tesla Pickup hatótávolsága kiviteltől függően 650 és 810 kilométer között várható, a 0-100-as gyorsulása pedig négy másodperc alatt maradhat.

ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!