Csak két év múlva jön az olcsó elektromos Volkswagen

0

Se eleje, se vége! Ember legyen a talpán aki követni tudja a Volkswagen elektromos autóival kapcsolatos bejelentéseket. Egyszer jön az olcsó I.D. majd pedig késik az elektromos VW.

Most azonban a VW elektromobilitási igazgatója, Christian Senger nyilatkozott a német Edison Handelsblattnak, ahol pontosította az I.D. árával kapcsolatos találgatásokat. Senger szerint, a Volkswagen először bemutatja az I.D. hatchback csúcsát. Mint kiderült, ezt a modellt I.D.3-nak fogják hívni ugyanis a VW levédette az összes I.D. nevet 1-től 9-ig. Tehát az I.D.3 a szeptemberi Frankfurti Autószalonon fog debütálni és a legnagyobb akkumulátor csomaggal akár 500 kilométert is meg tud majd tenni (WLTP). Ezen kívül pedig tudja majd a 150 kW-os DC töltést is! Az ára 30.000 eurótól fog kezdődni.

Akik beérik 330 kilométeres hatótávval, azoknak pedig 1,5-2 évet kell még várnia az I.D.3-ra. Viszont annak az ára 24.000 euró körül fog mozogni! Viszont két év múlva a 48 kWh-s akkumulátor már kevésnek bizonyulhat.

Ily módon a Volkswagennek hasonló stratégiája lesz, mint a Teslának – először elindítja a drágább modelleket, majd pedig következhetnek az olcsóbb modellek.

A Tiguan elektromos változataként megismert ID. Crozz a jelenlegi állás szerint csak 2020 szeptemberében juthat el a kereskedőkhöz. Az elektromos kisbuszt pedig csak 2022-ben vásárolhatjuk meg.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!