2019 január: 28%-os növekedés Európában!

0

Nagyon úgy tűnik, hogy nincs megállás és az elektromos meghajtás egyre inkább bekerül a köztudatba, onnan pedig a közutakra. Európai polgárként igazán nag yörömmel tölt el minket, hogy hónapról hónapra csak növekedésről számolhatunk be az e-autók terjedése kapcsán, ráadásul nagyon sokszor két számjegyű ez a növekedés!

Ami az idei januárról elmondható, hogy a növekedés mértéke megelőzi az Egyesült Államokban mérhetőét. Ebben a hónapban 33 400 e-autót állítottak forgalomba Európában (2,8%-os piaci részesedés mellett a teljes állományból), ami 28%-os növekedés az egy évvel ezelőtti állapothoz képest! Az Insideevs oldal ismét elkészítette a szokásosnak nevezhető kimutatásait a helyzetről, amit most mi is megmutatunk nektek.
Meg kell említeni, hogy a tisztán elektromos és a plug-in hibridek eladási számai között egyre nagyobb a különbség. Itt esetleg az is közre játszhat, hogy a gyártók a WLTP szabvány szerinti fogyasztási adataik elfogadására várnak, addig is a régi modelljeik már nem kaphatóak, ahogy az történt például a Volkswagen Golf és Passat GTE típusaival (az első generációs Passat GTE tesztünk epizódjai ITT és ITT olvashatók). A gyártónál maradva, a plug-in hibrid Passat utódja például már a hírekben is benne van!

A következő ábra pedig a számok terepe:

Végezetül nézzük meg, melyik márka hogyan teljesített 2019 januárjában, a táblázatot az EV Sales Blog készítette. Az első helyezett a Renault ZOE, ahogy arról mi is beszámoltunk pár napja nektek!
Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!