Hirdetés

Mint tudott, a Tesla hamarosan beindítja a harmadik gyárát, amiben egyrészt az autók akkumulátorait, másrészt az autókat is készítik. Ilyen gyár készül most Kínában, pontosabban Sanghajtól 75 km-re a Lingang körzetben!

Névileg ez lesz a Gigafactory 3, ami merőben új lökést adhat a Tesla pályafutásának, hiszen megnyílik előtte a világ legnagyobb autópiaca és mivel helyben készülnek az oda szánt modellek, így a költségeken is faraghat a Tesla. 2018 elején, amikor Elon Musk megállapodott a kínai kormányzattal a gyár nyitásáról, két évet jósolt az első legyártott autó érkezéséig és tovább 3 évet a gyártás teljes felfuttatására. A csúcsüzemben évi 500 000 autót kíván a Tesla legyártani a 3. Gigafactory-ban, elsősorban a helyi piacra.

Elon Musk Tesla CEO és Ying Yong Sanghaj polgármestere

Az idei év második felétől ha teljes gőzzel nem is, de részlegesen már megkezdheti működését a Tesla harmadik üzeme. Az építkezés és így a termelés felfuttatása azért is égető, mert a Kína és az USA közötti kereskedelmi háború okozta drágulás (jelenleg 40%-os a büntetővám az amerikai importált autókra) látványos visszaesést okozott már eddig is a Tesla számaiban!

Hirdetés

Ehhez a felgyorsult ütemtervhez pedig a Tesla helyi bankok segítségét venné igénybe, amit a New York-i székhelyű JL Warren Capital elemzőcég is megerősített, amiről az amerikai CNBC televízió írásban is beszámolt. Az összeg igen magas, 2 milliárd USA dollár értékű! Az érintett kínai bankok listája pedig:

  • Shanghai Pudong Development Bank
  • Industrial and Commercial Bank of China
  • China Construction Bank
  • Agricultural Bank of China.

Az építkezés jelenlegi állapotát az alábbi, drónnal készült videón lehet megtekinteni:

[vc_video link=”https://youtu.be/13KbzNtegVI” align=”center”]

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!