Hamarosan Tesla értékesítési és átadópont nyílik Budapesten

0

Tegnap akadtam rá az ideiglenes tesla-universal.com weboldalra, ahol bizony feketén-fehéren egyértelműsítik, hamarosan Tesla értékesítési és átadópont nyílik Budapesten. A hír nagyon biztató, így fel is kerestem néhány kérdéssel az érintett felet, az Universal Leasing Kft-t. Lássuk az első kézből kapott információkat!

Rebesgették már korábban, hogy kis hazánkban erősödhet a Tesla jelenlét. A weblap tanúsága szerint igazak lehetnek ezek a hírek. Mi épül Budapesten?

Igazak a hírek, cégünk ingatlanfejlesztésbe kezdett. A varsói mintához hasonlóan idehaza is egy, a Teslával egyeztettet pilot megoldás kialakítása a cél. Ahogyan a weblapunkon olvasható: Tesla értékesítési- és átadási pontot nyitunk idén tavasszal.

Mit takar pontosan ez a besorolás?

A Tesla dolgozik a kelet-európai, így a hazai piac előkészítésén is. Mi magunk folyamatos üzleti kapcsolatban vagyunk a Tesla EMEA-val (Európa, Közel-Kelet és Afrika). Ennek köszönhetően stratégiai partnerséget alakítottunk ki a Tesla európai szervezetével, és aktívan részt veszünk a piacelőkészítő folyamatokban. Így jutottunk el odáig, hogy saját beruházás keretében megnyitjuk az első Tesla értékesítési pontot Magyarországon. A közvetlen termék- és információs támogatást ehhez a Tesla DACH (Németország, Ausztria, Svájc) szervezet keretein belül kapjuk.

Biztatóan hangzik, de ha jól értem, nem a Tesla tulajdona lesz az új egység, ugye?

Az új egység az Universal Leasing Kft. tulajdonában áll majd, mert a Tesla erőforrásait jelenleg teljes mértékben leköti a Model 3 hihetetlen népszerűségének köszönhető rendelésállomány. Viszont távlati cél a Tesla részéről a további terjeszkedés, aminek a budapesti és varsói pilot megoldások az előfutárai.

Ez mit jelent a rendelések, az autók terén?

A Model S és X esetében már most teljes európai készlet hozzáféréssel rendelkezünk, és tesztautókat is kapunk majd a Teslától. Szóval azt is tudjuk segíteni, aki egyénileg adta le korábban rendelését, nem csak az új rendelések futhatnak rajtunk keresztül. A rendelési lehetőségünket nem korlátozza a Tesla. A kapcsolatunk és a függőben lévő rendelésállományunk sokat segíthet a modellek elérhetőségében, beleértve a Model 3-at is. Cégünk a tevékenysége révén teljes körű flottaszolgáltatást kínál, biztosítással, nyílt végű pénzügyi lízinggel, assistance szolgáltatással, töltés technológiai támogatással, szervizzel. Mindez vonatkozik a Teslára is.

Szerviz is lesz idehaza?

Nagyon fontos kérdés, és a Tesla is így gondolja. A Tesla Europe régiós szervizközpontok nyitását tervezi, mert egyre nagyobb számban jelennek meg a Tesla modellek itt Kelet-Közép-Európában. A varsói és a prágai szerviz hamarosan megnyitják kapuikat. Ennek a stratégiai folyamatnak lesz a közeli jövőben része a magyar piac is. Elindultak e tekintetben is az egyeztetések a Tesla és az Universal Leasing között. Amint megszületik a Tesla végleges döntése a budapesti szerviz nyitását illetően, arról tájékoztatni fogjuk a Tesla-tulajdonosokat. Addig is az osztrák szervizekben igyekszünk elsőbbségi kiszolgálást elérni.

Tudható, hogy hol lesz ez az új átadópont?

Annyit elárulhatok, hogy a Petőfi híd pesti hídfőjéhez közel.

És tavasszal már valós esély van a nyitásra?

Igen, ez a célunk. Az első Model 3-akat a márkához méltó, új impozáns környezetben szeretnénk átadni.

Tehát a hírek nagyszerűek, és ez még csak fokozódik a jövőben. Annyi biztos, hogy nálunk, az e-cars.hu oldalon első kézből értesülhettek minden hazai Tesla hírrel kapcsolatban! Addig is maradjatok velünk és addig ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/