Tesla Model 3: a cél Kína és a heti 10 ezer legyártott darab

0

Érdekes dolgok találhatóak a Tesla 2018 4. negyedévet értékelő levelében, de mi most nézzük meg, mik azok, amik a márka egyik legnagyobb sikerét érinti, vagyis a Model 3-at.

A legfontosabb Model 3 célok megemlítését nem is húzzuk tovább:

  •  Év végére el kívánják érni a heti 10.000 darab legyártott autót.
  • Megkezdeni a terjeszkedést Kínában a típussal.

Az autó története 2017 nyarán kezdődött és akkor csak alkalmazottak vehettek abból a kevés darabból, amit sikerült legyártani. További 5 hónap kellett ahhoz, hogy megkezdődhessenek a kiszállítások azon előrendelőknek, akik nem Tesla alkalmazottak voltak. 2017 végén a heti gyártási darabszám csupán 100 darab volt.

2018-ban aztán robbant a bomba és év közepére már sikerült elérni a heti 5000 darabot, jelenleg ott tartunk, hogy a különböző fejlesztéseknek és optimalizálásoknak hála 7000 darab/hét az arány. Hol van még 2019 vége?

Ha már optimalizálás, a bevezetőben linkelt levél azt is leírja, hogy az egy darabra vetített munkaidőt sikerült 20%-al csökkenteni a 4. negyedév végére. Ki tudja, talán ezen intézkedések mentén hamarosan sikerült előállni a csúcshírrel, hogy jöhet az ígért, 35ezer dolláros alapárú Model 3!

A fenti számok csupán a fremonti gyárra vonatkoznak, de nemsokára indul a sanghaji Gigafactory is, ahol heti 3000 darabot akarnak gyártani a tervek szerint. A gyár építése már folyamatban van, hamarosan ott is kezdődhet a termelés.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!