Nyáron már jöhet a Tesla Pickup?

0

A 2018 4. negyedévet értékelve Elon Musk elsütött egy érdekes információt, miszerint idén nyáron már a Tesla pickup kivitelű elektromos autóján lesz a hangsúly, ami mindenképpen meg fogja keverni a piac mostani felosztását.

Korábban már többször meg lett jelölve 2019, mint a bemutatás éve, de a mostani kijelentésben benne volt a „most nyáron – this summer” is, Musk pedig mindig tudja, hogy mit miért mond.

A típusról először a Semi kamion premierjén esett szó, 2017 novemberében, ott előkerült egy kép, melyen tisztán látható az említett újonc. Nagy rá az esély, hogy a Semi Truck műszaki alapjaira akarja építeni a Tesla az újabb elektromos fenevadat. Akkor Elon Musk is megígérte a pickup elkészítését a hivatalos Twitter csatornáján, ahol leszögezte, hogy a Tesla is komolyan gondolja a pickupot, de közvetlenül a Model Y után. Musk hozzátette azt is, hogy már 5 éve megvannak a fejében a jármű fontosabb paraméterei.

Akkoriban még úgy festett a dolog, hogy sajnos a gyártásra még jó néhány évet várni kell. Ugyanis Musk hangsúlyozta, hogy a Teslának először a Model 3 gyártását kell az ígért szintre hozni. Majd 2020 körül érkezhet az előd modell, a Model Y, és csak ezt követően kerülhet sor az új Pickupra.

Ám úgy tűnik, ez a helyzet most megváltozik! Mi is megírtuk, hogy a pickup piacon – ami az USA-ban az egyik legfontosabb húzóágazat- eléggé beindult a mozgolódás. Talán pont ezért gondolhatta úgy a Tesla és Musk is, hogy kicsit át kell variálni a terveket, hiszen aki lemarad, az kimarad!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!