Tesla Model 3 Long Range – akár 560 kilométer a megtehető táv egyetlen töltéssel

0

Két napja, hogy Bjørn Nyland jelentkezett egy videóval, ahol egy Tesla Model 3 Performance Dual Motor modellt sikerült tesztelnie valós körülmények között folyamatos 90-92 km/h-s sebességgel. Ha még nem olvastad a cikket és nem láttad a videót, akkor kattints ide melyből kiderül az autó megtehető hatótávolsága egyetlen töltéssel.

Bjorn nem tétlenkedik, ugyanis egy gyengébb változatot is letesztelt. Méghozzá egy Tesla Model 3 Long-Range Dual Motor-t.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]
[vc_video link=”https://youtu.be/KJpz5imqW5U” align=”center”]
[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Bjorn az indulásnál a legkisebb Tesla modellt nem töltötte teljesen föl (99%), a töltőhöz pedig 5%-al ért (80 kWh – használható: 74 kWh). A 526,6 kilométeres útján 70 kWh-t használt el, átlagfogyasztása pedig 133 Wh/km lett.

Számításai szerint az autóval átlagos 90 km/h-s sebességgel a 560 kilométer kiautózható.

Ami egy nagyon szép eredmény, és az autó fogyasztása is baráti!

Ha, esetleg kedvet kaptál egy Model 3-hoz, akkor mindenképp kattints ide!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!