10-ből 8 e-autós nem váltana vissza belsőégésűre!

0

A napokban egy érdekes tanulmány látott napvilágot Angliában, melynek eredménye szerint a megkérdezettek 88%-a biztosan nem váltana vissza elektromos autóról belsőégésűre!

Az angol illetőségű Fully Charged Youtube csatorna gondolt egyet és készített egy felmérést, mely azt vizsgálta, hogy milyen arányban vannak azok az e-autósok, akik visszaváltanának elektromosról a „hagyományos”, azaz belsőégésű járműre.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Ezen megkérdezett tulajdonosok 88%-a mondta azt, hogy biztosan maradna az újonnan választott erőforrásnál, vagyis a tisztán elektromos meghajtásnál. A maradék válaszadók 7%-a a bizonytalan kategóriába sorolható, míg az utolsó 5% mondta azt, hogy megbánta a váltást és akár lépéseket is fontolgat, hogy visszatérjen a 20. század elejére.

Egy szavazásos felmérés is készült, amin a csatorna látogatót kérdezték, így az is tudható, hogy 24%-uk rendelkezik elektromos autóval.

Egy másik nézőpont szerint 54%-uk benzines autóval rendelkezik, a dízel meghajtás a második legnépszerűbb 35%-al. A maradék 11% pedig mild, vagy plug-in hibrid technológiával közlekedik.

A megkérdezettek száma 7700 fő volt a témában, ami így az egyik legnagyobbnak mondható Angliában.

Mi is gondoltunk egyet és olvasóinkat kérdezzük, mi a véleményetek az e-autóra váltás tekintetében?

[poll id=”8″]

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!