Elon Musknál semmi sem lehetetlen! Lassan egy éve, hogy a Tesla CEO-ja az űrbe küldte az első Roadsterét, akkor mindenki úgy gondolta, hogy nem normális amit meg akar valósítani. Mégis ott kering az autó tavaly február óta!

A legjobban várt elektromos sportautóról az elmúlt hónapokban nem sokat lehetett hallani. Előtte azért Elon csepegtette az információkat a hivatalos Twitter csatornáján. Volt idő, mikor kitalálta, hogy rakétahajtóművekkel vértezi fel a legújabb Roadsterét. Az 1.9 másodperces gyorsulás csak a kezdet. Elon Musk továbbgondolta a dolgot és szokásához híven egy Twitter postban osztotta meg újabb elképzelését. A jelenleg beharangozott 1,9 másodperces gyorsulás csak az alapmodell teljesítményét jellemzi. A Roadster-hez érkezik egy opcionálisan elérhető különleges csomag, ami még jobb gyorsulást és még nagyobb nyomatékot hoz magával. Pontos infókat azonban még nem árult el Musk Úr!

Tegnap pedig újra kiszakadt Elon Musk-nál a Tweet zsák. Mégpedig egy rajongó dicsérte meg, hogy elképesztő fejlődésen esett át a Model S a 2012-es bevezetése óta. És alig várja, hogy milyen lesz a 2022-es Model S. Egy másik fan csak egy Vissza a jövőbe című film föld fölött lebegő DeLorean-ját ábrázoló GIF-el válaszolt:

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Musk pedig a következőt reagálta:

“Az új Roadster tényleg képes lesz valami hasonlóra”

Későbbi postjában pedig hozzátette, hogy tényleg nem viccel és a SpaceX-nél használatos composite overwrapped pressure vessel (COPV) palackokkal meg lehet oldani a lebegést.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Későbbi postban kitért arra is, hogy nem lesz szabályellenes a “rakéta” meghajtású Roadster, mivel a jelenlegi jogalkotás még nincs felkészülve ilyen esetekre. Látszik, hogy okosan, jóval előre gondolkodik Elon Musk!

Hogy a fent említett dolgokból mi fog megvalósulni ez mind a jövő kérdése. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a Tesla ismét egy maradandót fog alkotni, amiről nagyon sokáig beszélni fognak az emberek!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!