A Toyotát nem érdekli a Tesla előnye (sem)

0

Nem meglepő a japán vállalat véleménye, hiszen ők továbbra is főként a hibrid meghajtás és a hidrogén-alapú üzemanyagcella hívei.

Annak ellenére, hogy a Toyota korábban már dolgozott együtt a Teslával és a Prius megjelenésével elkezdték az újkori, modern elektromos autózás alapjait megteremteni, mégis úgy látják, a piac még nem érett meg a tisztán elektromos autókra.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Ráadásul pluszban még kicsit le is sajnálják a tisztán elektromos autók piacát, pedig szerintünk igenis van már valós igény ezekre az autókra. Elég csak megnézni a Hyundai Kona, vagy a Tesla Model 3 számait és várólistáit. De a drágább szegmensben is van pörgés, látják ezt a prémiumgyártók is.
Ennek ellenére a Toyota úgy gondolja, Tesla előny ide, vásárlói igények oda, ők 2025 előtt nem fognak tisztán elektromos autókat gyártani. A napokban az amerikai CNBC televízióban szerepelt Bob Carter, a Toyota Motor North America vezetője és megkérték, mondjon pár szót a márka elektromos terveiről:
„Mi portfólióban gondolkodunk. Nem gondoljuk, hogy csak egy adott technológia le tudná fedni minden ügyfelünk igényét. Egy olyan protfólión dolgozunk, amiben megtalálható a hibrid technológia is, amit már 1997 óta árusítunk. De vannak itt plug-in hibrid és tisztán elektromos autók , mint ahogyan üzemanyagcellás járművek is.”

[vc_video link=”https://youtu.be/naN40spDu9c” align=”center”]

Az ebből a portfólióból származó eladások jelenleg 9%-ot képviselnek, de ezen járművek nagyja hibrid. A cél ezen arány 15%-ra feltornászása 2020-ig.
Cartert megkérdezték, hogy mi a véleménye a Tesláról és a tisztán elektromos járművekről, ám a válasz elég lehangoló volt. Meglátása szerint ugyanis jelenleg nem elég nagy ezen autók piaca és a következő évtized második felére is csak 4-6%-os lesz a részesedésük a teljes piacból. Tehát a Toyota nem nagyon tart attól, hogy rossz irányba haladna a stratégiájuk a plug-in hibridekkel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!