Két új villámtöltőt telepített a MOL

0

A MOL az első villámtöltőjét a Budapest, Istenhegyi út 55. alatt található kútjára telepítette 2012-ben, majd idővel bővítette két darab Siemens Triberium villámtöltővel. Azóta már öt budapesti kútra telepítettek töltőket, hogy megkönnyítsék az elektromos autósok életét. Viszont július végén a MOL-tól volt ismét hangos minden e-autós fórum és sajtó, ugyanis a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elsőként vezette be Magyarországon a fizetős töltést. Ami érthető, hisz az infrastruktúra telepítése és üzemben tartása elég költséges dolog. Ha, pedig ingyenes maradna a szolgáltatás akkor nem tudnák tovább fejleszteni a hálózatot.

A MOL Plugee hálózata pedig egyre nagyobb ütemben bővül! Múlt hét pénteken startolt el a hatodik villámtöltő állomás a III. kerületi Szentendrei út 100 alatt. Ide is egy Siemens Triberium villámtöltőt telepítettek, ami 50 kW-os DC töltést CHAdeMO és CCS karon, a 22 kW-os AC töltést pedig Type 2-n biztosítja az elektromos autósoknak.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Ma reggel elindult a MOL hetedik villámtöltője is a Váci út 19 szám alatti töltőállomáson, ahol szintén egy Siemens Triberium villámtöltő kapott helyet.

Néhány héten belül két újabb töltőt állítanak csatasorba Budapesten a Golgota téren és a Vágány utcában. Januárban pedig a Nagyszőlős 47. szám alatti MOL kút kap egy 150kW-os töltőt! A lenti térképen látható a már telepített és használható MOL Plugee töltők:

Fontos megemlíteni, hogy a töltés a többi MOL Plugee töltőkhöz hasonlóan itt is fizetős, a díjak megegyezőek a többi töltőponttal (AC 1990 Ft/töltés, DC 2990 Ft/töltés). A töltést minden esetben a kútkezelő indítja a fizetést igazoló bizonylat bemutatása után. A töltés ideje alatt a megújult kutakon a Fresh Corner kávézó és étterem várja az elektromos autósokat.

Ahogy megtudtuk a MOL-tól – a jelenlegi megoldás csak átmeneti. Ezért ebben az időszakban kedvezményes promóciókat vezettek és vezetnek majd be annak érdekében, hogy ellensúlyozni tudják azt a piaci helyzetet, amelyben az autósoknak megvan a lehetősége a fizetős Mol Plugee szolgáltatás helyett egy ingyenesen működő oszlopnál tölteni. Jelenleg két promócióval lehet találkozni a kutakon aki csak e-autósoknak készült:

  • Minden elektromos töltés mellé 50% kedvezmény jár az ásványvíz és az üdítőitalok árából. Sajnos a kávéra (limonádé, tejitalok) nem él a kedvezmény!
  • Minden elektromos töltés után 100 Multipont kerül jóváírásra a MOL törzsvásárlói kártyáján

Információink szerint a jövő érdekes lesz a MOL-nál, ugyanis 2019 első negyedévében átállnak egy olyan megoldásra ami azonnal 6 országban (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország, Szlovénia) lesz elérhető, a Next-E töltőtelepítések (helyszínek: www.next-e.eu) első hullámát követően. Erről majd később írunk! Ezzel egy időben bevezetnek egy applikációt is, ami minden szinten meg fog felelni valamennyi ország jogszabályi és nyelvi elvárásainak, ideértve a GDPR követelményeket is.

Továbbá ami a legfontosabb a jövőre nézve, hogy ezzel egy időben egy új árazási konstrukciót is bevezet a MOL ami tudja majd kezelni a “Tesla kérdést”, azaz azaz ösztönözni fogja egyrészt a felhasználót, hogy mielőbb adja át a töltőpontot, másrészt kizárja a diszkrimináció lehetőségét a felvett kWh mennyiség tekintetében.

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]
[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!