További két VW gyár állhat át e-autó gyártásra!

2

Ha a VW tartani szeretné azon elképzelését, amit a Roadmap E foglal össze, akkor nem biztos, hogy elég lesz 1 gyár ezekhez.

A Volkswagent jelenleg semmiképpen nem mondhatjuk elektromos autós nagyhatalomnak, hiszen jelenleg is csupán 2 tisztán elektromos modelljük kapható, ami az e-Golf és az e-Up! Mindkettőt egy eleve belsőégésű motorokkal szerelt autóból alakították át, szóval még ebbe is bele tudna kötni az, aki nagyon szeretne.
Az első, alapoktól elektromos autónak tervezett modelleket az I.D. termékcsalád fogja elhozni nekünk 2020-tól folyamatosan, aminek első tagja a NEO lesz és mint minden jövőbeni elektromos Volkswagen, ez is a MEB padlólemezre fog épülni. Jelenleg csupán egy gyár, a Zwickau melletti üzem fogja gyártani.

Legalábbis eddig így volt, ám a VW nem hiába az egyik legnagyobb autógyártó a világon, tudnak a jövőre is gondolni. Ennek lehet a következménye az, hogy az eddigi egyetlen, zwickau-i gyár mellé további 2 európai üzemüket is szeretnék befogni elektromos modelljeik gyártására!

A Handelsblatt cikke szerint az egyik lehetséges helyszín az Emden melletti üzem, ahol jelenleg a Passat típus az egyik húzónév. Több lehetséges forgatókönyv is elképzelhető, az egyik ezek közül az, hogy a Passat gyártása teljes egészében elköltözne innen és egyfajta Gigafactory-jelleget kapva itt készülnének az akkumulátorok és az elektromos modellek is, az SK-Innovation-el karöltve!

A másik lehetséges helyszín Hannover, ahol inkább teher és áruszállító járműveket gyártanak, ám többek között itt készül az e-Crafter is! Talán ez inspirálhatta a döntést, hogy itt inkább az I.D. család legjobban várt modellje, a BUZZ készülne.

A teljesen elektromos kisbusz a legendás T1 Transporter vonalaira épül, modern formában és már most egyre növekvő rajongótábora van. A hannoveri helyszínen várhatóan 7 személyes és 2 személyes áruszállító kivitelben gyártanák a modellt.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!