Ezeket az elektromos autókat veheted meg újonnan 2018 őszén állami támogatással

0

Újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból. Magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-étől azaz ma reggel 8 órától adhatják be a pályázatot a vissza nem térítendő támogatásra a www.e-mobi.hu honlapon.

A kormány 2016 októberben hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, az elmúlt két évben 1200 pályázatot nyújtottak be 1600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. 2018 szeptember 30-áig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra. A korábbi 2 milliárd forint keretet a kormány 300 millió forinttal megemelte, ehhez jön a most megnyíló 3 milliárd forintos keret. Nagyon úgy tűnik, hogy a program sikeres, amit mutat az is, hogy a régióban jelenleg Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos járművet, jelenleg több mint 8000 zöld rendszámú jármű közlekedik a magyar utakon.

A megnyíló pályázatban is a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forint támogatást lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték. A támogatás mind új autó, mind tesztautó vásárlás esetén alkalmazható (max. 6000 km és/vagy 180 nap).
A jövőben is a kereskedővel számolják el a támogatást, aki a korábbi gyakorlattal szemben előleget is kérhet – tette hozzá.

Összeszedtük, hogy mely tisztán elektromos autókat lehet ma megvásárolni Magyarországon.

Kezdjük a sort a legnépszerűbb elektromos autóval, a vadonatúj Nissan LEAF-el.

A 100%-ban elektromos hajtáslánc azonnali gyorsításra képes, amely akár az ülésbe préseli a bent ülőket. Az élményt tovább fokozza az innovatív e-Pedal, amely egyetlen pedállal oldja meg a gyorsítást és a fékezést, ha pedig elfordítja a kormányt, az alacsonyan beépített akkumulátoroknak köszönhetően az autó tapad az úthoz. 378 km-es** hatótávja ráadásul minden korábbinál hosszabb utakat tesz lehetővé. A Vadonatúj Nissan LEAF látványa a vezetési élményhez hasonlóan lélegzetelállító – határozott élek, dinamikus orr-rész, egyedülálló áttetsző kék hűtőráccsal, valamint jellegzetes „lebegő tető”, mindezek mellett megfelelő teret és sokoldalúságot is kínál az élet kihívásaihoz. Ez a  modern, elegáns modell (5 ülés és 435l csomagtér) teret és sokoldalúságot nyújt nem csak az elfoglalt hétköznapokhoz.

Kicsit több mint egy hétig volt nálunk az autó, ez idő alatt bejártuk vele Szlovéniát és Velencébe is átgurultunk. A teljes tesztet ide kattintva lehet elolvasni.

A 40 kWh-s Acenta alapára mindenféle kedvezmény nélküli alapára 11.130.000 forint, ha levesszük a másfél milliós állami támogatást akkor 9.630.00-ért már elhozhatjuk az egyik legtöbb példányban eladott elektromos autót.

Átvételi idő: körülbelül 6 hónap.

[ult_buttons btn_title=”Támogatnál minket? Katt ide!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Ftamogatas%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#06c100″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#06c100″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#06c100″ btn_color_border_hover=”#06c100″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#06c100″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]

Talán a második legnépszerűbb elektromos autó pedig a BMW i3.

A BMW i3, amely színültig van innovatív technológiákkal, magabiztosan küzdi le a hétköznapok kihívásait. A futóműtől az utascelláig: a hajtásláncelemek és a könnyű-építésű komponensek intelligens ötvözése a forrása a BMW i3 semmi máshoz nem fogható dinamizmusának. A tisztán elektromos BMW eDrive hajtásláncnak köszönhetően a BMW i3 7,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre – a legkisebb megtorpanás nélkül. A BMW i3s még temperamentumosabb a maga 6,9 másodperces sprintidejével. A BMW i3 170 lóerős, 250 Nm nyomatékot előállító elektromos motorjával 200 kilométernyi emissziómentes vezetési élményt nyújt. A „Life modul” kifejezés egy modern, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát takar. A gyakran csak „karbon”-ként emlegetett anyag amellett, hogy rendkívül könnyű, erősebb és ellenállóbb az acélnál. Az alacsony tömeg és a mélyen ülő súlypont mind az agilitásra, mind a hatótávolságra igen jó hatással van

A BMW i3 mindenféle kedvezmény nélküli alapára 12.853.000 forint, az erősebb sportosabb verzió a BMW i3s pedig 14.006.000 forint.

Átvételi idő: gyártástól számítva 2-3 hét. Ha most rendelnénk akkor januári gyártásba férne csak bele!

Renault ZOE.

Kompakt és karakteres kialakításával az Új Renault ZOE mozgásra születetett. Ez a minden ízében karakteres városi autó modern megjelenésével forradalmasítja hétköznapjait. Az új ZOE a piacon elérhető legsokoldalúbb és legrugalmasabb elektromos kínálatot nyújtja: A beépített Caméléon™ töltővel a ZOE az egyfázisú 2,3 kW-os állomásoktól egészen a három fázisú 43 kW-os töltőállomásokig tölthető (motortól függően). A Renault büszke rá, hogy elsőként mutat be egy 100 %-osan elektromos autót 300 km-es hatótávolsággal normál használat mellett (ami 400 km-t jelent a NEDC szerint)! Az új Z.E. 40 akkumulátor az új piaci referencia, hiszen a vezetés élményét, a kényelmet és a csöndes működést mindenki számára elérhetővé teszi. Minden egyes Új Renault ZOE tartalmazza a szabadalmaztatott Caméléon™ töltőt. A választott verziótól függően ez 2–43 kW-os teljesítményt táplál az akkumulátorba. Mindössze 30 perc alatt 120 km-es* normál használat melletti hatótávolságra is feltöltheti az autót, egy megfelelő töltőállomás használatával.

A Renault ZOE mindenféle kedvezmény nélküli alapára 9.999.000 forint.

Átvételi idő: körülbelül 3-4 hónap.

Smart EQ fortwo.

A tökéletes városi autó a feladatra szánt tökéletes hajtási megoldással: teljesen elektromos, tehát zéró kibocsátási rátával bír, és mégis rendelkezik a szükséges hatótávolsággal az egész napos városi ingázásodhoz. Az új smart fortwo electric drive modellel nem jár semmi kompromisszum, sőt még több élmény vár benne, mint valaha: az egyedi vezetési élvezet, amit csak egy elektromos motor adhat számodra!

Részletes tesztünk ide kattintva elolvasható.

A Smart EQ fortwo mindenféle kedvezmény nélküli alapára 7.045.960 forint.

Átvételi idő: körülbelül 3 hónap.

Smart EQ forfour.

Kompakt, mint egy smart, mégis tágas, mint egy négyüléses. Az új smart forfour electric drive rengeteg helyet és egy egészen újfajta mobilitást kínál számodra. Teljesen elektromos hajtás, és mégis elegendő hatótávolság az egész napos városi közlekedésed számára. Az egész egy autóba csomagolva, ami csak 3.49 méter hosszú.

A Smart EQ fortwo mindenféle kedvezmény nélküli alapára 7.258.050 forint.

Átvételi idő: körülbelül 3 hónap.

Hyundai Ioniq Electric.

Az elektromos autóknak élvezetes vezethetőséget biztosító menetdinamikai jellemzőkkel és komfortos rugózással kell rendelkezniük. Ez az IONIQ filozófiája. Erre még nem volt példa az autóiparban, ám jellemző a Hyundai azon elhivatottságára, hogy fenntartható megoldásaival a lehető legtartalmasabbá tegye ügyfelei életét. A 88 kW teljesítményű, rendkívül nyomatékos villanymotort egy különösen jó hatásfokú, 28 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor táplálja. Ez a hajtáslánc akár 250 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor mélyen a padlóba beépítve található, ami alacsony tömegközéppontot eredményez, és ezáltal élvezetes, közvetlen vezetési élményt biztosít

A Hyundai Ioniq Electric mindenféle kedvezmény nélküli alapára 10.599.000 forint.

Átvételi idő: körülbelül 8-10 hónap.

Volkswagen e-Golf.

Minden egyes Volkswagen autót minőségi felszereltség és letisztult formavilág jellemez. Az e-Golf számos testreszabható opciót is kínál, amelyek révén autóját teljes mértékben saját ízlésére alakíthatja. Le fogja nyűgözni, milyen gazdag választék áll rendelkezésére. Az e-Golf megfelel napjaink kihívásainak és modern igényeket elégít ki: az erős, mégis szinte hangtalanul működő motornak köszönhetően az autó elismerésre méltó gyorsulás mellett is gazdaságosan vezethető. Az intelligens töltőrendszernek köszönhetően pedig e-Golfja egyszerűen feltölthető.

A Volkswagen e-Golf mindenféle kedvezmény nélküli alapára 12.358.370 forint.

Volkswagen e-up!

Az előítéletet, miszerint az elektromos autók nem képesek kiemelkedő menetteljesítményekre, a 60 kW (82 LE) maximális teljesítményével és a 210 newtonméter forgatónyomatékával az új e-up! már az első pillanattól látványosan cáfolja. A részletes tesztünk ide kattintva elérhető.

A Volkswagen e-up! mindenféle kedvezmény nélküli alapára 8.766.810 forint.

[ult_buttons btn_title=”Hirdess nálunk! Katt ide!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fmediaajanlat%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#06c100″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#06c100″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#06c100″ btn_color_border_hover=”#06c100″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#06c100″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]

Hyundai Kona Electric

Sokoldalú és élmény vezetni, a vadonatúj KONA Electric az első elektromos B-szegmens SUV Európában. Ez az úttörő jelentőségű újdonság a lenyűgöző elektromos hatótávolságot merész és tágas SUV stílussal ötvözi – kompromisszumok nélkül! Az igényesen formázott vonalak és az elegáns megjelenés ötvözésével a vadonatúj KONA Electric minden szögből kifejező. A teljesen elektromos meghajtáson keresztül azonnal rendelkezésre álló 395 Nm nyomatéknak köszönhetően villámcsapásszerűen gyors haladásra képes sportos SUV 64 kWh-os verziója 0-100 km/órára mindössze 7,6 másodperc alatt gyorsul. Az általad előnyben részesített meghajtást kétféle akkumulátor típus közüli választással határozhatod meg: 39,2 kWh-os változat WLTP menetciklus alapján akár 312 km-es hatótávolsággal (345 km NEDC-re átszámítva) és 64 kWh-os változat WLTP menetciklus alapján akár 482 km-s hatótávolsággal (546 km NEDC-re átszámítva), egyetlen töltéssel.

Hyundai Kona Electric 39 kWh mindenféle kedvezmény nélküli alapára 10.899.000 forint.

Hyundai Kona Electric 64 kWh mindenféle kedvezmény nélküli alapára 12.499.000 forint.

Citroen C-Zéro

100 százalékban elektromos technika. A Citroën C-ZERO 49 kW (67 LE) teljesítményű villanymotorját egy 14,5 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor táplálja. Az akkumulátor teljesítménye nemcsak a motor, hanem a légkondicionáló és a fűtés működtetéséhez is elegendő. Csúcssebessége 130 km/h, hatótávja körülbelül 150 km, ami bőven elegendő a mindennapos használatra.

A Citroen C-Zéro mindenféle kedvezmény nélküli alapára 9.200.000 forint.

Mitsubishi I-MIEV

A Mitsubishi elektromos autójának hossza csupán 3,48 méter, azaz egy igazi városi autó. A rövid első és hátsó túlnyúlás kiemeli az egyedi megjelenését. Az egészen nagy, 2,55 m-es tengelytávolság pedig egyaránt növeli a kényelmet és a menetstabilitást. Mivel az akkumulátor a gépkocsi padlójába van süllyesztve, az autó súlypontja alacsonyan van, ami szintén előnyös a menetstabilitás szempontjából. Teljesen feltöltöttséggel akár 160 kilométer is megtehető – ez ideális mindennapos városi utakhoz, illetve munkába járáshoz.

A Mitsubishi I-MIEV mindenféle kedvezmény nélküli alapára 9.590.000 forint.

Peugeot iON

A lekerekített formák, a nagy, döntött szélvédőben folytatódó kicsi, ívelt motorháztető és a hatalmas üvegfelületek barátságos külsőt kölcsönöznek az iOnnak. Eredeti, dinamikus megjelenése és korszerű technológiája pozitív képet fest vezetőjéről: a modern városi ember képét, akinek fontos a környezet védelme. Minden modell rendelkezik alumínium keréktárcsákkal, ködfényszórókkal és automatikusan felkapcsolódó világítással. Rendkívüli kompaktságának (3,38 m hosszú és 1,47 m széles), elektromos szervokormányának és a kicsi fordulókörnek köszönhetően az iOn könnyen tartja a városi közlekedés ritmusát. Egyedisége és elevensége erős jelenlétet és elismerést élvez a közlekedésben.

A Peugeot iON mindenféle kedvezmény nélküli alapára 9.200.000 forint.

Kia Soul EV

A 100%-ban elektromos és 100%-ban stílusos Kia Soul EV az egyetlen SUV alapú elektromos autó. A zéró károsanyag-kibocsátás mellett a lenyűgöző hatótávolság, a kiemelkedő gyorsulás, a tágas tér és a rugalmasság is alaptartozéka. Ránézésre meg se mondaná, hogy elektromos. A hatékonyság a Kia Soul EV központi eleme. A precíz mérnöki munkának köszönhetően megőrzi az energiát és újratölti vele a jármű rendszereit, így maximalizálva a hatótávolságot.

A Kia Soul EV mindenféle kedvezmény nélküli alapára 10.159.000 forint.

Nissan e-NV200

Nem csak az üzemanyagnak mond búcsút – olajat, szűrőt, gyertyákat sem kell cserélnie többé, ha a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 kisteherautót választja. Ez azért lehetséges, mert a Nissan e-NV200-nak se belső égésű motorja, se hagyományos váltója nincsen. Így kevesebb benne a mozgó alkatrész, mint egy átlagos kisteherautóban, ennek köszönhetően pedig minimális karbantartást igényel. Ha pedig mindehhez hozzátesszük az esetleges adókedvezményeket és ösztönzőprogramokat, az előnyök tovább gyarapodnak.

A Nissan e-NV200 mindenféle kedvezmény nélküli alapára nettó 9.050.000 forint.

Nissan e-NV200 Evalia

Vegyünk egy kompakt családi egyterűt – legyen sokoldalú, jól felszerelt, és férjen el benne hét ember. Most adjunk ehhez 100%-ban elektromos meghajtást. Ez a Nissan e-NV200 Evalia. Ugyanazt az innovatív technológiát használtuk, mint amit már több mint 180 000 Nissan elektromos járműben, és ezt ötvöztük a díjnyertes NV200 Evalia modellel. Kezdje a napot teljes feltöltéssel, és akár 170 km-t* is megtehet nulla károsanyag-kibocsátással. Intsen búcsút a benzinnek, és számolja össze a megtakarítást: az áram négyszer olcsóbb, mint a benzin vagy a dízelolaj.

A Nissan e-NV200 Evalia mindenféle kedvezmény nélküli alapára 12.350.000 forint.

Renault KANGOO Z.E.

270 km homologizációs hatótáv és több mint 200 km terhelés alatt, egy 100%-ban elektromos autó teljesértékű mobilitással! Az Új KANGOO Z.E. az első olyan, a nagyközönség számára is elérhető elektromos kisfurgon, amely 270 km-es NEDC* szerinti hatótávolságot képes biztosítani. Az új Z.E. 33 akkumulátornak köszönhetően az Új Renault KANGOO Z.E. akár 200 km-es valós hatótávolságra is képes. Ez a legnagyobb hatótávolság az elektromos kisfurgonok piacán!

A Renault KANGOO Z.E. mindenféle kedvezmény nélküli alapára 7.380.102 forint.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!