Főnök úr – egy kabrió Tesla Model S-t kérnék

0

Meglehetősen limitáltak a lehetőségei annak aki egy tető nélküli elektromos autót akar magának. Főleg ha a kiszemelt járgány egy Tesla! Jelenleg csak egy opciója van aki a kaliforniai gyártó tető nélküli verziójában akarja szelni az utakat, mégpedig egy első generációs Tesla Roadster. Ezeket a modelleket az ebay-en cirka 50 és 80 ezer dollár körül lehet megvenni. Azonban az ígéretek szerint 2020-ban érkezik a legújabb verzió egy 200 kWh-s akkuval.

Sok víz lefolyik addig még a Dunán, gondolhatta egy Tesla Model S tulajdonos is, aki nem bírt már várni és úgy döntött, hogy autójából kabriót készíttet. USA-ban akadnak ilyen cégek, köztük a Newport Convertible Engineering a leghíresebb, bár nem tudni, hogy jelen esetben is az ő kezük van-e a dologban.

Magáról az autóról vagy az átalakítás folyamatáról keveset tudni. Annyi biztos, hogy Bostonban tűnt fel az egyedi példány, továbbá jól látható, hogy a tetőt egy az egyben levették és a B-oszlopot bukókeretté alakították. A csomagtartón is némileg változtattak, ugyanis a tetőnyitó mechanizmust rejti magában.

A gazdája pedig elmondhatja, hogy ezzel a példánnyal egy meglehetősen egyedi példányt birtokol. Az biztos, hogy nem sok elektromos meghajtással ellátott négyüléses kabrió szeli az utakat jelenleg. Elsőként a Citroen E-Mehari juthat az eszünkbe, bár a két modellt nem igazán illik összehasonlítani.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!