A Hyundai és a Wärtsilä megállapodást kötött az e-autók használt akkumulátorainak hasznosítására

0

A Hyundai Motor Group (HMG) a Wärtsilä-t választotta technológiai és kereskedelmi partnerként, azzal a céllal, hogy az elektromos gépjárművek (EV) használt akkumulátorait felhasználják a növekvő energiatárolási piacon.  A globális partnerség ötvözi a HMG elektromos gépjárművek piacán történő terjeszkedését és a Wärtsilä növekvő energetikai üzletágát, amely 67 GW (gigawatt) beépített erőműves energiakapacitással és fejlett energiatároló technológiákkal, valamint a Greensmith Energy megvásárlásával, szoftvermegoldásokkal is rendelkezik.

A partnerség olyan fejlett energiatároló termékeket és platformokat céloz meg, amelyek maximalizálják a HMG használt akkumulátorainak a Wärtsilä meglévő vásárlói és értékesítési csatornáinak hálózatain belüli, 177 országban történő kereskedelmi forgalmazását.  A Wärtsilä 2017-ben közel 4 GW (gigawatt) kapacitású erőművet értékesített a világ fejlett és fejlődő országaiban.

A partnerség növekvő üzletet és piacot teremt a fejlett energiatároló rendszerek számára és célul tűzte ki azon elektromos áramszolgáltatói és kereskedelmi alkalmazásokat, amelyek esetében a másodlagos EV energiatárolók felhasználhatók.  A kapcsolódó üzleti modell és az együttműködés egy olyan folyamatos, globális ellátási lánc létrehozására törekszik, amely kihasználja a legfontosabb OEM kapcsolatokat, hogy holisztikus megközelítést alkalmazzon az akkumulátorgyártással, az elektromos gépjármű alkalmazásokkal, az energiatárolás újraelosztásával, valamint az anyagok újrahasznosításával kapcsolatban.

[ult_buttons btn_title=”Hirdess nálunk! Katt ide!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fmediaajanlat%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#06c100″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#06c100″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#06c100″ btn_color_border_hover=”#06c100″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#06c100″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]

„Az energiatárolás az elektromos gépjárművek akkumulátorai utólagos felhasználásának logikus következő lépése,” mondta Dr. Youngcho Chi, a Hyundai Motor Group Stratégiai és Technológiai részlegének Alelnöke és Vezető Innovációs Ügyvezetője. „Az erőforrás-igényes termékek, például az elektromos gépjárművek akkumulátorainak újrahasznosításával megszűnnek az ártalmatlanítási költségek és kiterjesztjük a technológia előállításához szükséges kutatás-fejlesztési beruházásaink értékét. A HMG megerősíti vezető szerepét a tiszta technológiában és a fenntarthatóságban azáltal, hogy részt vesz az új energetikai üzletágakban.”

2025-ben 29 GWh-nyi (gigawattóra), használt, elektromos gépjármű akkumulátor lesz elérhető, messze meghaladva ezzel a jelenlegi 10 GWh (gigawattóra) energiatárolási kapacitást.  Ez egy kék óceánt jelent az új energetikai üzletágban, amelyből a HMG és a Wärtsilä közötti partnerségi kapcsolat tőkét kíván kovácsolni.

„A Wärtsilä a Greensmith Energy képességeinek és integrációs tapasztalatának köszönhetően tisztább és hatékonyabb megközelítést fog kifejleszteni a Hyundai Motor Group használt akkumulátor alkalmazásaihoz” mondta Javier Cavada, a Wärtsilä Energy Solutions Elnöke.  “Stratégiai partnerségünk a Hyundai Motor Group-pal visszatükrözi azt az életciklus-alapú szemléletmódot, amelyet a Wärtsilä világszerte törekszik megrendelőinek és partnereinek átadni. A használt elektromos gépjármű akkumulátorok beépítése az energia- és integrációs üzletágba hangsúlyozza azt a mély elkötelezettségünket, hogy intelligens technológiákkal fenntartható társadalmat építsünk. „

A Hyundai Motor Group olyan 1MWh-os (megawattóra) szintű ESS-t (energiatárolási rendszer) fejleszt ki, amely a Hyundai IONIQ Electric és a Kia Soul EV használt akkumulátorait saját fejlesztésű technológiával hasznosítja és kialakított egy bemutató projektet a Hyundai Steel gyárban.

Az Egyesült Államokban kezdve, a Greensmith Energy több, mint 70 hálózati rendszert telepített kilenc országban és GEMS néven immár az ötödik generációs, iparág vezető energetikai szoftvert kínálja.  Wärtsilä vállalatként a Greensmith felgyorsítja a programozható energiatárolók bővülő globális piaci elérését és kulcsszerepet játszik a Wärtsilä jövőképében, hogy lehetővé tegye a megújuló energiaforrások növekedését és az ezekre történő átállást a rugalmasság, a megbízhatóság és az integráció révén.

A Wärtsilä-ról

A Wärtsilä világszerte vezető a fejlett technológiák és a teljes élettartamra szóló megoldások terén a tengeri- és energiapiacokon. A Wärtsilä a fenntartható fejlődésre és teljes hatékonyságra összpontosítva maximálisra növeli a vízi járművek és erőművek környezetvédelmi és gazdaságossági teljesítményét az ügyfelei számára. A Wärtsilä nettó forgalma 2016-ban elérte a 4,8 milliárd Eurót, körülbelül 18.000 dolgozóval. A vállalatnak több mint 200 telephelye van világszerte, több mint 70 országban. A Wärtsilä a Helsinki Nasdaq tőzsdén van bejegyezve. Többet tudhat meg a vállalatról a www.wartsila.com oldalon.

A Wärtsilä egyik leányvállalatáról: Greensmith Energy

Energiatárolási szoftvert és integrációs szolgáltatásokat nyújtó vezető vállalatként a Greensmith küldetése az, hogy az energiatárolást rugalmasabbá, intelligensebbé és a megosztott energia infrastruktúra alapvető részévé tegye. A Greensmith GEMS szoftver platform immár ötödik generációja optimalizálja az energiatárolást és az integrált hálózati berendezések teljesítményét a költségek csökkentésével és a rendszer beruházások megtérülésének maximalizálásával. Többet tudhat meg a vállalatról a www.greensmithenergy.com oldalon.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!