Mint korábban többször is beszámoltunk róla, Székesfehérvár városvezetése elkötelezett a környezetkímélő megoldások irányában, főleg, ha a város tisztaságát, rendezettségét kell megoldani.

A város jelenleg is 5 darabból álló elektromos haszongépjármű-parkot tudhat magáénak. Ezeket már 8 éve használják a locsolási időszakban, vagy éppen köztisztasági feladatok ellátására is. Ezen munkák elvégzésekor (főleg nyáron a hajnali és éjszakai munkavégzéskor el, legfőképpen az éjszakára nyitva hagyott ablak miatt) fontos szempont a hangtalan mozgás. Két platós autót locsolási, permetezési munkálatokra, további egyet szemétbegyűjtésre, illetve nagynyomású mosóberendezéssel történő ellátás után a díszburkolat tisztítására használnak. A járművek a felépítményi kiegészítők eltávolítása után szállítási funkcióra is alkalmasak.

Mostani cikkünk zöld rendszámos alanyára is büszkék lehetünk, hiszen magyar gyártmány. A budaörsi NRG CAR Kft. terméke és a cég képviseletében Hajdú Dániel volt jelen a városgondnokság udvarán megtartott átadón. Jelen volt még az eseményen Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője és Bozai István városgondnok.

Hirdetés

A most átadott jármű többféle típusban, különböző felépítményekkel található meg a piacon, és egy könnyű pótkocsival alkalmas vontatásra is maximum 750 kilogramm terhelésig. Maga kisteherautó a platóján pedig nagyjából 1 tonna terhet tud cipelni. A város sikeresen jelentkezett a a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán és 1,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert az új, nettó 6,6 millió forint értékű, billenőplatós kisteherautó beszerzésére. A járművet elsősorban a Belváros köztisztasági feladatainak ellátására fogják használni, billenőplatós és emelt oldalfalas felépítménye megkönnyíti a hulladék gyűjtését. Maximális sebessége 50 km/h, amely ideális a városi haladásra, egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy hangtalan mozgásával nem zavarja a belvárosi lakók nyugalmát.

Érdekesség még, hogy 2015-ben a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány egy adakozási akciót indított azért, hogy egy kisbusz közlekedhessen a város egyik legnagyobb temetőjében, így nem kell a z oda látogató időseknek gyalog bejárniuk a hatalmas területet. A 14 személyes busz napi négy alkalommal közlekedik és igazodik a székesfehérvári 26-os és a 31-es helyi buszok menetrendjéhez. Az üzemeltetés is nagyon kedvező, hiszen kevesebb, mint 300 forintból közlekedik a kisbusz 100 kilométert.

Forrás: szekesfehervar.hu FEOL.hu

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]