BMW: az elektromos autóknak is lesz hangja

0

A BMW tervei szerint 2025 és 2030 között értékesített modelljük túlnyomó többsége már valamilyen típusú elektromos hajtáslánccal kerül majd az új tulajdonosához. A váltás pedig az M-részleget sem fogja kímélni, erről már mi is beszámoltunk, hogy az “i” divízió mellett az “M” részleg, a BMW házon belüli motorsport csapata is neki áll elektromosítani a modelljeit.

Nemrég Frank Van Meel, az M-részleg vezetője adott egy interjút a CarBuzz-nak, ahol megemlítette, hogy már van tervük arra vonatkozóan, hogy az elektromos autók hangja is értékelhető szintű legyen. Az, hogy változik a motorok hangja, egyáltalán nem újdonság. Van Meel szerint most az elektromos autók hangja kapcsán elégedetlenek az emberek, de szerinte nem érdemes pánikba esni, időt kell adni, hogy a technológia kiforrhasson. Hisz csak így lehet előre jutni.

„A dízelmotorok hangja eleinte úgy szóltak, mint egy traktor, de javítottuk. Néha időbe telik míg egyedi természetes hangot adunk egy motornak, és pont ez az amire én személy szerint várok. Ha megnézzük a Star Wars légifogatversenyeit, egy teljes egészében mesterséges módon megrendezett jelenetet hallunk és látunk, mégis minden gyerek, aki megnézte, azt gondolja, hogy igazából is ilyen hangja van egy légifogatnak. Ez szerintem elfogadható. Az elektromos autóknak is lesz hangja. Még nem tudom pontosan, hogyan fognak szólni, de találunk megoldást a problémára. Elképzelhető, hogy mesterséges módszerekhez nyúlunk, ám egy nap ez a hang teljesen természetessé fog válni.”

A BMW háza táján egyelőre nem szabtak meg határidőt az első teljesen elektromos M-es modellel kapcsolatban, az sok különböző komponensektől függ. Ami viszont biztos, hogy a köztes lépés sem marad ki a részlegnél, ezért elsőként hibrid hajtáslánccal bővítik a kínálatot.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!