A Genfi Autószalonon a Hyundai is bemutatott egy elég merész tisztán hidrogén üzemanyagcellás koncepció autót, a Hyundai FE Fuel Cell-t.

Hyundai-nak nem ez lenne az első hidrogén cellás autója, még 2012-ben mutatták be a Tucson ix35-t ami jelenleg 17 országban kapható.

A Hyundai a Genfi Autószalonon bejelentette, hogy elkötelezettek az üzemanyagcellás járművek fejlesztésére, mivel a Hyundai Motor is tagja a Hidrogén Tanácsnak ami Davosban alakult 2017 elején. Amiről már régebben írtunk!

Az FE Fuel Cell Concept-el a Hyundai Motor elkötelezetten folytatja az üzemanyagcellás járművek fejlesztését, 2020-ra 14 vagy több környezet-orientált modellt terveznek. Folytatni akarják mindenképp az IONIQ sikerét.

A koncepció neve, az FE nem a Fuel Cell-t jelenti, hanem a Future Eco-t, ami az új, innovatív technológiákat jellemzi. Teljesen környezetbarát, aminek az egyik leginkább figyelemre méltó újdonsága a belső levegő párásító, amely újrahasznosítja az autó által kibocsájtott vizet.

A most bemutatott koncepció autó új technológiája 20%-kal könnyebb és 10%-al nagyobb a hatásfoka a jelenlegi Tucson ix35-énél. Ezen túlmenően a hidrogén tárolására alkalmas “tartály” pedig 30%-kal növekedett ami akár 800km-re is elegendő.

Elvileg 2018-ra meg is érkezik!