A luxus szedán, újragondolva – Teljesítményorientált. Impozáns. Svéd.

Intuitív technológia, és kompromisszum nélküli teljesítmény – ezekben jeleskedik az S90. Nyugodt menedéket jelentő belterében ékszerszépségű kezelőszervek és figyelemreméltó, táblagép méretű érintőképernyő gondoskodnak a könnyed kontrollról. Gondos kezek által megformált prémium anyagok szólnak a svéd design tiszta nyelvén. Minden út önmagában jutalom az S90 fedélzetén.

Kívül és az új S90 belterében is érezheti az aprólékos törődést és átgondoltságot. A ritka északi fafajtáktól a motorháztetőn látható finom ívekig, minden a prémium, svéd szakértelmet dicséri.

A gördülékeny közlekedést már álló helyzetből indulva segíti a Vezetési Asszisztens (Pilot Assist). Kiegészítve az Adaptív Tempomatot egyrészt finom kormányzástámogatással a sáv közepén tartja az autót, másrészt felügyeli a beállított sebességet és az elöl haladó autótól számított távolságot. A Vezetési Asszisztens az autópálya-sebesség eléréséig aktív maradhat. Ha leveszi a kezét a kormánykerékről, a funkció önműködően kikapcsol. A Vezetési Asszisztens az IntelliSafe Assist rendszer része.

Megjegyzés: Az autó irányításáért, a megfelelő követési távolság és sebesség fenntartásáért mindenkor, még a Vezetési Asszisztens használata esetén is a sofőr felel. A félautomata vezetési asszisztensek, mint a Pilot Assist csak korlátozott mértékben képesek gyorsítani, fékezni, illetve kormányozni az autót.

ERŐ KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL – T8 Twin Engine AWD

A Plug-in Hybrid technológiával dolgozó T8 Twin Engine frissítő vezetési élményt és páratlan hatékonyságot biztosít. A nagy teljesítményű benzinmotor és az elektromotor kombinációjával a hajtáslánc kimagasló teljesítményt nyújt autópályán, és zéró emissziót a városi ingázás során – mindezt szükség esetén összkerék-hajtással.

A tisztán elektromos mód 40 km hatótávolságig a nulla károsanyag-kibocsátású, ingázáshoz ideális, elektromos hajtást helyezi előtérbe. Hibrid üzemmódban az optimális kényelem, teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás érdekében az elektromotor és a benzinmotor is működik. A teljesítményre optimalizált üzemmódban mindkét erőforrás maximális kiaknázása a cél. Síkos úton az AWD üzemmód aktivizálódik fokozva a tapadást.

S90

T8 AWD (407 hp) aut
 • Motor
  Motor megnevezése B4204T35
  Típus megnevezés 4-hengeres, 16 szelepes, közv. befecsk. turbó/kompresszor + elektromotor
  Hajtás Összkerékhajtás
  Hengerek száma 4
  Lökettérfogat 1969 cm3
  Furat 82 mm
  Löket 93.2 mm
  Teljesítmény 235 kW
  Lóerő 320 LE
  Maximális teljesítményhez tartozó fordulatszám 5700 ford./perc
  Nyomaték 400 Nm
  Maximális nyomatékhoz tartozó fordulatszám 2200 – 5400 ford./perc
  Üzemanyag típusa Hibrid