Ha elektromos autót vásárol, nem csak az üzemanyagnak mondhat búcsút. Olajat, szűrőt, gyertyákat sem kell cserélnie többé. Ez azért van így, mert a Nissan LEAF-nek se belső égésű motora, se hagyományos váltója nincsen, így kevesebb benne a mozgó alkatrész. Ennek köszönhetően pedig minimális karbantartást igényel. Ha pedig mindehhez hozzátesszük az esetleges adókedvezményeket és ösztönzőprogramokat, az előnyök tovább gyarapodnak.

Az új Nissan LEAF az Intelligent Mobility ikonja. Készüljön fel egy új kapcsolatra Ön és az autója között. Képzelje el, hogy csak egy pedálra van szükség a vezetéshez, és érzi a gyorsulást és fékezést egy sima mozdulatban. Vagy képzelje el, hogy a vezetési feladatok egy részét megosztja az autójával, hogy még pihentetőbb legyen az utazás az olyan funkciókkal mint az elektromos pedál, a ProPilot, a ProPilot Park, az Intelligens Vészfékezési Asszisztens gyalogosfelismeréssel, vagy az Intelligens Sávelhagyásjelzés és -megelőzés.

A 100%-ban elektromos hajtáslánc azonnali gyorsításra képes, amely akár az ülésbe préseli a bent ülőket. Az élményt tovább fokozza az innovatív e-Pedal, amely egyetlen pedállal oldja meg a gyorsítást és a fékezést, ha pedig elfordítja a kormányt, az alacsonyan beépített akkumulátoroknak köszönhetően az autó tapad az úthoz. 378 km-es** hatótávja ráadásul minden korábbinál hosszabb utakat tesz lehetővé.

A Vadonatúj Nissan LEAF látványa a vezetési élményhez hasonlóan lélegzetelállító – határozott élek, dinamikus orr-rész, egyedülálló áttetsző kék hűtőráccsal, valamint jellegzetes „lebegő tető”, mindezek mellett megfelelő teret és sokoldalúságot is kínál az élet kihívásaihoz. Ez a  modern, elegáns modell (5 ülés és 435l csomagtér) teret és sokoldalúságot nyújt nem csak az elfoglalt hétköznapokhoz.

A legfejlettebb technológiák segítségével folyamatosan kapcsolatban lehet az Önt körülvevő világgal és Vadonatúj Nissan LEAF modelljével. A testre szabható, digitális műszercsoporttól a zökkenőmentes mobileszköz-integrációt biztosító, lebegő információs képernyőig – minden elérhető.

A Nissan intelligens vezetési rendszerei biztos hátteret nyújtanak minden útja során – legyen szó akár országúti vezetésről, városi araszolásról vagy párhuzamos parkolásról. Egyszerűen aktiválja a Nissan ProPilot rendszert, és az beállítja a sebességet, a sáv közepén tartja az új Nissan LEAF-et, tartja a beállított sebességet és követési távolságot, és képes akár teljesen megállítani is az autót.

A jobb autózást segítő, újszerű és hatékony Nissan e-Pedal pedig új vezetési élményt is jelent azzal, hogy csak a gázpedált használja. Az e-Pedal egy forradalmi technológia, mely átalakítja vezetési szokásainkat. Ez lehetővé teszi a vezető számára az indítást, gyorsítást, lassítást és megállást is egyszerűen, a gázpedál kezelési módjának beállításával. A Vezetés egyszerűbb lesz, ha a gázpedált használja gyorsításhoz, lassításhoz és fékezéshez is.

Mi lenne, ha csak egy pedállal vezetne? Ilyen egyszerű az egész! A Nissan e-pedáljával egyetlen folyamatos mozdulattal gyorsíthat, lassíthat és fékezhet. Csak engedje fel a gyorsítópedált az automatikus visszatápláló fékezéshez, és nyomja le ismét az aktuális sebességének megfelelő gyorsításhoz. Szórakoztató így vezetni, és jobb irányíthatóságot tesz lehetővé emelkedőn, lejtőn és szeles úton.

Ezen kívül természetesen ott van a fék pedál, a hirtelen fékezésekhez.

A Nissan ProPILOT mindent egyszerűbbé tesz, a forgalmi dugók kezelésétől az autópályán tartott követési távolságig. Elvégzi Ön helyett a munkát, így Önnek csak pihennie kell, és élveznie az utazást.

Vége a parkolási rémálomnak! Nem kell használni kezeit, lábait, nincs több nyaktekergetés. A Nissan ProPILOT Park funkcióval az új Nissan LEAF-je magától fog parkolni. Méghozzá kiválóan.

AZ ÚJ NISSAN LEAF FÉNYT GYÚJT AZ EGÉSZ VILÁGBAN

Az új Nissan LEAF nem csak a vezetéshez biztosít energiát, hanem az otthona és közössége számára is. A NissanConnect telematikai funkcióinak köszönhetően biztos lehet benne, hogy csatlakozik a fenntartható jövőhöz. A Nissannál folyamatosan az elektromos járműközlekedés fejlesztésén dolgozunk az intelligens városok és egy jobb világ megalkotása érdekében.

A Jármű a hálózatra funkció lehetővé teszi, hogy az új Nissan LEAF akkumulátorában tárolt energiát a háztartásában használja fel. Töltse fel éjszaka az új Nissan LEAF-jét, majd használja fel az áramot napközben a csúcsidőszakban történő fogyasztás elkerüléséhez.

Az otthoni használatra szánt új Nissan Energy Storage Systemmel átveheti az irányítást a napelemekkel, energiatárolással, elektromosautó-töltéssel kapcsolatos teendők felett, mert tökéletesen megfelel az új Nissan LEAF kialakításának, és EV-töltő nélkül is rendelkezésre áll.