Ha elektromos autót vásárol, nem csak az üzemanyagnak mondhat búcsút. Olajat, szűrőt, gyertyákat sem kell cserélnie többé. Ez azért van így, mert a Nissan LEAF-nek se belső égésű motora, se hagyományos váltója nincsen, így kevesebb benne a mozgó alkatrész. Ennek köszönhetően pedig minimális karbantartást igényel. Ha pedig mindehhez hozzátesszük az esetleges adókedvezményeket és ösztönzőprogramokat, az előnyök tovább gyarapodnak.

Az azonnal rendelkezésre álló teljes motornyomaték és a fokozatmentes gyorsulás új izgalmakat varázsol a mindennapi közlekedésbe. Ráadásul mivel a padlóba épített akkumulátornak köszönhetően a súlypont alacsonyan van, a Nissan LEAF kiváló kanyartartást biztosít, amely minden egyes alkalommal mosolyt csal az ember arcára. Akár autópályán használja, akár bevásárláshoz, vagy arra, hogy egy kitérőt tegyen hazafele menet, ez az autó megváltoztatja mindazt, amit a vezetésről eddig gondolt.

Az Acenta és Tekna felszereltségi szinteken elérhető NissanConnect EV információs rendszernek és okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően elektromos autó használata sosem volt ilyen egyszerű. Ezek segítségével Ön okostelefonjáról, táblagépéről vagy számítógépéről távolból is kapcsolatot tarthat Nissan LEAF-jével. Így többek között azt is beprogramozhatja, hogy mikor induljon meg a töltés, vagy megkérheti autóját, hogy végezzen el bizonyos feladatokat, például kapcsolja be a klímaberendezést.

Az Ön Nissan LEAF-jének töltése otthon – pofonegyszerű! A 32 amperes otthoni töltőberendezéssel és a választható 6,6 kW-os töltővel a 24 kWh-s modell nagyjából 4 óra alatt, míg a nagyobb teljesítményű, 30 kWh-s akkumulátorral szerelt modell 5 és fél óra alatt tölthető fel teljesen. Ezekkel a megtehető távolság 100–160, illetve 125–200* kilométer között változhat, ami a legtöbb esetben bőven elegendő. Jó hír, hogy mialatt Ön úton van, újabb és újabb helyeken nyílnak töltőállomások.

5 év vagy 100 000 km garancia minden elektromos autó alkatrészre és 3 év vagy 100 000 km garancia minden normál alkatrészre. Elektromos autó alkatrészek: lítium-ion akkumulátor, motor, inverter, jármű vezérlőmodul, lassító áttétel, DC/DC átalakító, fedélzeti töltő, töltőcsatlakozó és kábel. Az új, megnövelt kapacitású 30kWh-s akkumulátor csomagnál 8 év vagy 160 000 km a garancia a lítium-ion akkumulátorra. Ez a garancia védelmet nyújt a kapacitáscsökkenés ellen is: garanciát vállalunk rá, hogy az akkumulátor kapacitása nem csökken 9 egység alá (a műszerfalon található kapacitásjelző 12 egységes osztását alapul véve).