Az innovatívsággal párosuló nagyszerűség remekül hozza összhangba egymással a 3-as BMW sportosságát és eleganciáját. A lenyűgöző dinamizmus a legmagasabb szintű környezettudatossággal párosul a zéró emisszióval járó haladás jóvoltából – egy különleges koncepcióról van tehát szó, amely tökéletesen illik a BMW 3-as Limousine kvalitásaihoz.

3-as BMW egy kisautóhoz illő fogyasztással: a BMW EfficientDynamics eDrive technológiájának köszönhetően a jármű körülbelül 40 kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtási módban – nulla lokális emisszió és nulla üzemanyag-fogyasztás mellett. A nagyfeszültségű akkumulátor a csomagtér padlója alatt található, amely 370 literes űrtartalmával ideálisan megfelel a mindennapok követelményeinek – az akkumulátor jelenléte tehát nem igényel kompromisszumot a kényelem, praktikum, vagy a térérzet terén. Kívülről szemlélve, az iPerformance modellt az autó C-oszlopain elhelyezett eDrive megjelölés, valamint az autó oldalán elől megjelenő i betű különbözteti meg a hagyományos technológiával hajtott modellektől. A vesék rácsainak és a kerékagyak jellegzetes kék színe egyértelműen jelzi, hogy az autó innovatív hajtástechnológiával működik. Emellett a plug-in hibrid sportos hangolású futóműve optimális útfekvést és kormányreakciót biztosít, és mindegyik vezetési módban garantálja a kimagasló dinamizmust. Ennek eredményeként a BMW 330e iPerformance Limousine a dinamizmus terén is túlteljesít minden várakozást. Ilyen egy felülmúlhatatlan, jövőorientált járműkoncepció.

A plug-in hybrid BMW 330e iPerformance Limousine számos különféle vezetési móddal rendelkezik, amelyek révén a vezető jelentősen képes az autó tényleges energiafogyasztását befolyásolni. A fogyasztás egyaránt függ a kiválasztott vezetési módtól és a vezető személyes stílusától. Teljesen feltöltött akkumulátorral egyetlen csepp üzemanyag nélkül akár 40 kilométert is autózhatunk. Az AUTO eDrive vezetési módban a villanymotor és a belsőégésű motor optimális kombinálásával a hangsúly a kiváló hatékonyságon van.

Az intelligens energiamenedzsment a BMW eDrive koncepció egyik alappillére. A rendszer a hajtásrendszer összetevőinek működését hangolja össze, hogy mindenkor a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítsa a dinamikus vezetési élmény érdekében. Az intelligens energiamenedzsment optimalizálja a hibrid-hajtás teljesítmény-hatékonyság arányát a megfelelő hajtásmód prediktív kiválasztásával. Például a navigációs rendszer rendelkezésre álló adatai alapján előre beazonosítja azokat az útszakaszokat, amelyek ideálisak az elektromos hajtás használatához vagy a nagyfeszültségű akkumulátor töltéséhez.

Olyan helyzetekben, amikor a belsőégésű motornak alacsonyabb lenne az teljesítmény-hatékonyság aránya, a rendszer magasabb és jobb teljesítmény-hatékonysági arányú töltési fokozatra kapcsol. A belsőégésű motor így többletenergiát termel. Ez az energia az elektromos motoron/generátoron keresztül az akkumulátort tölti, és később felhasználható tisztán elektromos üzemmódban vagy a belsőégésű motor hatékonyságának javítására. A rendszer az elektromos motor/generátor működését is szabályozza, és a mozgási energiát a motorfékes gurulás, illetve fékezés során visszatölti. AZ ECO PRO móddal együtt az intelligens energiamenedzsment a jármű minden rendszerét – többek közt a kiegészítő és komfort funkciókat is – úgy hangolja és használja, hogy azok működése üzemanyag-takarékos és maximálisan hatékony legyen.

Az eDrive gomb segítségével a vezető három különböző elektromos meghajtási mód közül választhat: az alapbeállítás az AUTO eDRIVE mód, mellette rendelkezésre áll a MAX eDRIVE mód, illetve a SAVE BATTERY mód, amelyben a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje azonos szinten marad.

Talán említeni is felesleges, hogy a BMW 330e iPerformance Limousine-hoz hasonló innovatív autók a legmagasabb szintű kényelmet nyújtják. A nagyfeszültségű akkumulátort olyan helytakarékos módon építették be, hogy 360 literes csomagtér áll rendelkezésre, amelynek kapacitása bőségesen elég a mindennapokban. Az alapfelszereltséghez tartozó futómű mindenkor teljes értékű dinamizmust és stabilitást, valamint kellemes vezetési érzetet nyújt – hosszú utakon éppúgy, mint nagy terheléssel haladva.

OTTHONI TÖLTÉS:

A jármű egyszerűen feltölthető az otthoni elektromos csatlakozóról is az autóhoz járó töltőkábel segítségével. A teljes feltöltöttség eléréséhez így 2–4 óra szükséges. A töltés azonban sokkal gyorsabb és kényelmesebb a külön megvásárolható BMW i Wallboxszal: a falra szerelhető otthoni töltőállomás nagyobb töltési kapacitással rendelkezik, így lerövidíti a töltési időt, mindemellett pedig ideális dizájn-kiegészítő a BMW járművekhez. A telepítési szolgáltatás rugalmasan igazodik az egyéni elvárásokhoz. Amellett, hogy még nagyobb töltési teljesítménnyel rendelkezik, a BMW i Wallbox Pro támogatja az otthoni hálózatba való intelligens integrálhatóságot és az „okos otthon” funkciókat, valamint az képes együttműködni az energiamenedzsment rendszerekkel.
Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón lévő fedél alatt található. A töltőcsatlakozó körüli LED-es fénygyűrű egyértelműen tájékoztat a töltési státuszról.

TÖLTÉS ÚT KÖZBEN:

Az otthoni feltöltés mellett – a BMW Charge Now* mobilitási szolgáltatásának köszönhetően – immár lehetőség van a BMW elektromos és plug-in hibrid járműveinek út közbeni feltöltésére is. A tény, hogy a töltőállomásokat birtokló számos szolgáltató egyesítette erőit a kiterjedt hálózat létrehozása érdekében, azt jelenti, hogy jelentősen egyszerűbbé válik az ilyen autók tulajdonosainak élete.
A ChargeNow* töltőállomások helyzete könnyedén meghatározható a navigációs rendszer, a BMW Remote alkalmazás vagy a ChargeNow weboldal segítségével. Az autó töltőcsatlakozója a bal első sárhányón lévőn fedél alatt található. A csatlakozó körül lévő LED-es világító gyűrű még kívülről nézve is egyértelműen tájékoztat a töltés státuszáról.
A ChargeNow kártyának*, valamint az interchange alkalmazásnak köszönhetően az autósok immár készpénz igénybevétele nélkül is használhatják a töltőállomásokat. A különböző töltési módok a chargenow.com ügyfélportálon tekinthetők át. A ChargeNow lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek áttekintsék az általuk addig felhalmozott díjakat. Az ügyfelek minden hónap végén számlát kapnak, amelyet hitelkártyájukkal egyenlíthetnek ki.
* A szolgáltatás magyarországi elérhetőségével, valamint a használat feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.