Ma lesz az 52. Superbowl: e-autós külön hír

0

Ma este, magyar idő szerint 0:30-kor kezdődik a Sport1 adón az 52. Superbowl közvetítés. Ha pedig Superbowl és e-cars.hu, kössük össze a kettőt!

Idén Minnesota-ban lesz a nagy esemény, és ez a Superbowl elektromosabb lesz, mint eddig bármelyik! A helyi közlekedési vállalat, az MVTA (Minnesota Valley Transit Authority) úgy döntött, beilleszt a menetrendbe egy különlegesen felmatricázott elektromos buszt, konkrétan egy 12 méter hosszú, teljesen elektromos Proterra Catalyst E2 személyszállítót.
A helyzet különlegessége, hogy ismét egy hideg, az e-autózás szempontjából mostoha vidéken kell szolgálatot teljesítenie. A különleges járat február 4. estig közlekedik, igaz, már január 26. óta ingázik a kijelölt útvonalán.

„Az útvonalak menetrend szerint indulnak a csúcsforgalom és a hétvégi csúcsidőszak alatt, a népszerű célpontok, például a Mall of America, a Minnesota Egyetem és a Minneapolis, a Cedar Grove és a Burnsville Transit állomások között. Péntektől, január 26-tól február 4-ig a Super Bowl vasárnapjáig, aznap a Proterra busz ráadásul fagypont alatti hőmérsékleten fog teljesíteni. A jármű teljesítménye megbízható marad a szélsőséges időjárás alatt is, mivel az E2 akkumulátor-rendszer aktív hőkezelést is tartalmaz, amely figyeli az akkumulátorcellák hőmérsékletét és feszültségét, több, mint 70 érzékelővel, amelyek 160 különböző diagnosztikai adatfolyamot rögzítenek az egyes akkumulátorokból. A többi elektromos busz technológiájával ellentétben a Proterra akkumulátor integrálja a folyékony hűtést és a szabadalmaztatott töltési algoritmusokat, amelyek gyakorlatilag bármely éghajlaton lehetővé teszik a hosszú élettartamot, a gyors töltési időt és a működést.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!