Pletyka szinten, de megvan a Model Y bemutatkozásának dátuma

0

Még tavaly nyáron lengette be a Tesla, hogy a nagytestvér X mellé terveznek egy kompaktabb méretű SUV-t, aminek az Y nevet adták a keresztségben. Akkor még 2019 volt a találgatások középontjában.

Ha megnézzük a mai autótrendeket, bizony láthatjuk, hogy a csapból a kompakt kategóriájú városi crossoverek folynak, szinte mindenki ilyet akar magának és nagy butaság lenne egy autógyártótól, ha nem adná meg vásárlóinak, amit szeretnének. Így van ezzel a Tesla is, ezért is libbentették fel a fátylat egy hamarosan érkező modelljükről még 2017 tavaszán, ami ebben a kategóriában indulna.

Persze sokan gondolták jogosan, hogy először a Model 3-at kell felfuttatnia a Teslának, aztán jöhet csak az új jövevény. Azóta be is indult a Model 3 gyártása és a készletek feltöltése, hogy folyamatos legyen a kiszállítás. Erről mi is írtunk ITT, ITT és ITT. Így valahol jogos, hogy a Tesla fél szemmel újra a jövőbe tekint így iparági pletykák alapján pedig meg is van a premier dátuma, ami 2020. március 1. lesz!

Ha már új pletyka, nézzük meg, eddig mit tudhatunk az új modellről:

Tekintve, hogy a Model 3 mostani induló ára $35.000, a Model Y árát kicsivel e fölé várhatjuk. Ugyanakkor tekintve a SUV kategória tartolását, elképzelhető hogy az új Tesla-SUV is igazi kasszasiker lesz!

[vc_video link=”https://youtu.be/fjA2MgnZm3c” align=”center”]

A padlólemez a Model 3-al lesz közös, így csökkenthetőek a gyártási költségek és a gyártói kapacitásokból is kaphat az Y modell a fremonti gyárban. Szó volt még arról is, hogy talán az X modell sirályszárnyait is megörökli a kis Tesla SUV. Bár ha az alábbi fantáziaképeket nézzük, ez koránt sem biztos még.

Ezen kívül, az újdonság már átdolgozott elektronikai architektúrát kap, amely támogatja a teljesen autonóm autózást. A jövő Tesláin nyolc kamera lesz 360 fokos látómezővel, 12 különböző szenzor és egy eddig nem definiált új első radar, amely a legnehezebb látási viszonyok közt is képes megfelelően ellátni a feladatát.

Elon Musk a modellek képességeiről elmondta azt is, hogy negyvenszer nagyobb számítási kapacitású lesz, mint a korábbi Teslák, lényegében szuperszámítógép kerül az autójukba. Mindez a teljesen autonóm vezetést lehetővé tevő opcióval nagyjából 8000 dolláros pluszköltséget terhel a vásárlókra. A lényeg, minden infómorzsáról beszámolunk nektek az új jövevénnyel kapcsolatban!

[vc_video link=”https://youtu.be/4Nx8uNLe47A” align=”center”]

Ide kattintva csatlakozhatsz a Magyarországi Tesla Club Facebook csoportjához, ahol elmondhatod a véleményed.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!