Elektromos autókat szerzett be Székesfehérvár

0

Szolnok után Székesfehérvár is igent mondott az E.ON E-flotta környezettudatos közlekedésére.

A város környezettudatos szemléletéhez igazodóan gazdaságos, zöld gépkocsik használata kezdődik meg a Polgármesteri Hivatal és intézményeinek napi működésében. Az E.ON E-flotta programja által biztosított gépkocsik használatával a városüzemeltetési feladatok hatékony ellátása mellett a környezetkímélő közlekedés terjedéséért és az elektromos autózás széles körű népszerűsítéséért is tesz a város.

Pénteken délután Székesfehérváron ünnepélyes átadás keretében Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja 3 elektromos autóból álló flotta kulcsait adta át dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének. A vállalat és a város 3 évre szóló együttműködést kötött, melynek keretében az önkormányzat és intézményei 2 Nissan Leaf Acenta személygépkocsi és 1 Nissan eNV200 kistehergépkocsi használatát kezdik meg az E.ON által biztosított havidíjas E-flotta szolgáltatási konstrukcióban. A vállalat komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl teljes körűen ellátja az üzemeltetési feladatokat, illetve igény esetén az elektromos autók töltését biztosító töltőállomások kialakítását és üzemeltetését is vállalja.

Egy új energiavilágban élünk, mely számos, eddig ismeretlen lehetőséget kínál. Ezek széles körű elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy legyenek olyan partnereink, akik nyitottak, élen járnak és bátran élnek a technológiai fejlődés kínálta előnyökkel. „Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Szeretnénk aktív szereplőként részt venni ebben, ezért egy kézből, komplex megoldásokat kínálunk azoknak a településeknek és vállalatoknak, amelyek a jelenkor innovatív energetikai lehetőségeit a mindennapjaik részévé kívánják emelni“ – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja az ünnepélyes átadón.

Az elektromos autók használatával jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. Az E.ON E-flotta szolgáltatása jelentős egyéb előnyöket is biztosít az önkormányzat számára: az elektromos autók üzemeltetése olcsóbb, mint a hagyományos üzemanyagot használóké, továbbá a gépkocsik igénybe vételéért fizetett havi szolgáltatási díj tervezhetővé, kiszámíthatóvá teszi a gépkocsik fenntartásának költségeit. Emellett ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani az e-autókkal.

Az életminőség egyre jobban felértékelődő kérdés napjainkban egy város életében, amelyhez a levegőtisztaság, a zajterhelés szintje is hozzá tartozik. Ezért én alapvetően az elektromos autók használatát, annak elterjesztését is környezetvédelmi fejlesztésnek tekintjük. Különösen fontos ez a Székesfehérváron kiemelkedően magas gépjárműszám miatt. Az Önkormányzat a Városfejlesztési Kft-nél már használatba állított elektromos autókat, a Béla úti városi temetőben pedig elektromos kisbusz közlekedik. Most három újabb gépjármű követi ezeket a sorban, amelyet az Egyesített Szociális Intézmény, a Humán Szolgáltató Intézet és a Polgármesteri Hivatal fog majd használni – köszönjük E.ON-nak és a Nissan-nak az együttműködést. Ezt a folyamatot, gyakorlatot egyébként szeretnénk tovább folytatni a városban, és fontos elmondani azt is, hogy nemcsak a gépjárművek száma bővül, hanem a töltőállomások száma is a városban, ami ugyanolyan fontos kérdés az elektromos autók használatában.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A jövő üzenetével kapcsolatban arra a szimbolikus képre utalt, amit a rendezvény előtt egy órával az Országalma mellett látott, amikor a három új autót kiállították a szervezők: az ezer éves városban az elektromos autók a fenntartható fejlődést képviselték.

Reizer Levente, a Nissan elektromos autózásért és infrastruktúráért felelős regionális vezetője azt mondta, a város példamutató tevékenységet tett a megállapodás megkötésével, az E.ON terméke pedig az élvonalba tartozik Magyarországon a mobilitás területén. „Az elektromos autózás jó. Miért? Az elektromos autókat jó vezetni, lendületesek, nagyon jól gyorsulnak, nincs hangjuk – így stresszmentesebb a vezetés, és a súlypontjuk is alacsonyabban van. 75%-kal alacsonyabb az üzemeltetési, és körülbelül 50%-kal alacsonyabb a fenntartási-javítási költségük, hiszen ez egy sokkal egyszerűbb, kiforrottabb technológia: kilencszer kevesebb mozgóalkatrész van bennük, mint egy hagyományos autóban.” – fogalmazott és hozzátette, hogy a Nissan a világ piacvezető elektromos autója, nyolc év tapasztalattal a területen. A beszéd zárásaként egy globális kutatásból azt idézte, amit az emberek a legfontosabbnak ítéltek az elektromos autókban: ez pedig, hogy jó érzéssel tölti el őket, hogy zöld autóban ülnek.

Az E.ON célja, hogy univerzális E-mobilitás szolgáltatóként a 2018. évben minél több hazai város és üzleti partner számára biztosítsa a jövő közlekedését forradalmasító okos és zöld megoldást, az elektromos autózás élményét és az ehhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat.

forrás: szekesfehervar.hu

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!