Teljesen elektromos sportautót dobhat piacra a Ferrari

0

Sergio Marchionne a FCA (Fiat Chrysler Automobiles) vezetője meglepte a világot a Detroit Motor Show-n, ahol kiállt a sajtó elé és megerősítette, hogy nem zárkóznak el egy Tesla Roadster rivális megvalósításának ötletétől. De, előtte még nagyon sokat kell fejlődnie a technológiának, hogy mindez elegendő legyen egy ízig-vérig sportautóhoz.

Tegnapi cikkünkben még arról írtunk, hogy Marchionne szerint, egyelőre csak távolról figyelik a történéseket. Előtte pedig október elején volt egy kirohanása, ahol úgy nyilatkozott, hogy „az elektromos autó csak pénznyelő”. Tegnap pedig arról beszélt, hogy a márka első SUV-ja 2019 végén vagy 2020 elején piacra kerülhet, majd megemlítette, hogy egy elektromos sportautó elkészítése is a tervek között szerepel: „A Ferrari mindig is figyelemmel követte ezt a területet, és ha egyszer valóban elkészül egy elektromos sportautó, akkor azt a Ferrari fogja meglépni.”

Marchionne figyelmét a 2020-ra érkező Tesla Roadster sem kerülte el, nagy érdeklődéssel követi a Tesla útját. „Az emberek ámulva figyelik, hogy meddig jutott a Tesla a Roadsterrel. Természetesen nem szeretném lebecsülni azt, amit Elon tett, de úgy gondolom, az általuk elért eredmények mindannyiunk számára megvalósíthatók”. Marchionne szerint képesek lennének egy Roadsterhez hasonló elektromos autó megalkotására, azonban értelmét nem igazán látják. Mivel a vezető továbbra is úgy gondolja, hogy a megfelelő akkumulátortechnológia nélkül az elektromos sportautók valóban életképesek lehetnének. „Az egy dolog, hogy száguldozol a modellel, de meddig tudod ezt megtenni? A kérdésre már a Formula E is megadta a választ, ahol a futam közben autót kell cserélni. Nagyon sokat kell még dolgoznunk azon, hogy egy ilyen projekt megvalósulhasson.

[ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz az „Elektromos autó tippek és kérdések„ Facebook csoportunkhoz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”][ult_createlink title=”Légy Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!