Porsche: amíg törvény nem kötelezi őket, nem lesznek teljesen önvezető autóik

0

Ha elfogadjuk, ha nem, a jövő valamikor az önvezető autóké lesz, bár vannak autógyártók, aki ígérik, hogy amíg csak lehet, lesz kormánykerék az autóikban.

Még szeptemberben nyilatkozta a Lamborghini, hogy ők lesznek az utolsó márka, akik önvezető autót fognak árulni. Ehhez az ígérethez csatlakozott most a Porsche is. Egy, a márka oldalán közölt sajtónyilatkozatban Lutz Meschke (Vice President of the Executive Board and Member of the Executive Board, Finance and IT) nyilatkozta, hogy autóik ott lesznek az utolsók közt, amiknek lesz kormánykereke. Pontosabban: „A Porsche mindig is az az autó lesz amit akarsz és fogsz is tudni vezetni!”

Ez persze nem azt jelenti, hogy a stuttgartiak teljesen elutasítanák a fejlődés ezen ágát. Természetesen Meschke is látja a technológia előnyeit, ilyen például, ha dugóban araszolunk, vagy épp a parkoló-asszisztens segítheti a mindennapjainkat. Ennek kapcsán az egyik legnagyobb lépés ezen irányba a félautomata-önvezető rendszer bemutatása lesz az évtized végén érkező Mission-E-ben. Meschke szerint a vásárlók eldönthetik, hogy vásárlás után bekapcsolják-e tartósan, vagy éppen csak ha szükségét látják.
Beszélt még az OTA (Over The Air) frissítésekről is, ami szintén a Mission-E tulajdonsága lesz, tehát internetkapcsolaton keresztül érkeznek a frissítések, nem szükséges bevinni az autót márkaszervizbe.

[ult_createlink title=”Regisztrálj a fórumunkba! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Legyél Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!