Jó évet zárt a BMW elektromos autók terén is

0

2017-ben ismét reflektorfénybe került a bajor prémiumgyártó hálózatról tölthető modelljeinek kimagasló járműtervezési- és innovációs erőssége, amelyet a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó megannyi elismerése igazolt. Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin „AutoTrophy” olvasói szavazásán a BMW i3 az „Elektromos autók” kategóriájának egyértelmű győztese, míg a BMW i8 a „Hibrid jármű” kategória legjobbja lett. A modellpáros az „Auto Test” autós szakmagazin és az „Ökotrend” környezetvédelmi folyóirat által közösen életre hívott, „Környezetbarát autók tesztje” elnevezésű megmérettetésen is diadalt aratott. A BMW i3 prémium modellt a „Kisautók” között, a BMW i8 plug-in hibrid sportautót pedig a „Kupék” szegmensében választották meg a leginkább környezetbarát modellnek. És ahogyan az új BMW 5-ös sorozat, úgy az „Auto Bild Allrad” magazin összkerékhajtású autókat rangsoroló megmérettetésén a progresszív sportkupé is sikert aratott: a BMW i8 a legjobb összkerékhajtású hibridnek járó trófeát nyerte el. A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompaktot eközben a „WhatCar?” és az „Autocar” magazin is a 2017-es esztendő legjobb elektromos autójának választotta meg.

2015 és 2016 után a BMW i8 sorozatban harmadik alkalommal, 2017-ben is győzelmet aratott a „Nemzetközi Év Motorja Díj” választáson, a plug-in hibrid sportautó háromhengeres benzinmotorja ezúttal ismét az 1.4 – 1.8 liter hengerűrtartalmú modellek mezőnyében bizonyult a legjobbnak. A BMW hálózatról tölthető modelljeinek idei sikersorozatát a BMW X5 xDrive40e iPerformance modell trófeája koronázta meg: a plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt modellt az egyesült államokbeli „Green Car Journal” magazin a 2017-es év SUV modelljének választotta.

2017-ben a bajor prémiummárka nem csupán átfogó modellpalettájával, de innovatív járműkapcsolati megoldásaival is elismerések sorát zsebelte be. A BMW az „Auto Bild” német autós szakmagazin legjobb márkákat értékelő szavazásán aratta egyik legnagyobb idei sikerét, hiszen a hálózatba kapcsolt járművek között, a vezetést támogató rendszerek terén, a központi operációs rendszer áttekinthetősége és működtethetősége szempontjából, a gépkocsik okostelefon- és internet-kapcsolatait összesítő kategóriában, illetve a kifinomult szolgáltatások szegmensében is abszolút győzelmet aratott.

A BMW egyértelműen iránymutató pozícióját a BMW Professional navigációs rendszer, a BMW WLAN Hotspot és a BMW Touch Display fényes trófeái is igazolják, hiszen az „auto motor und sport” német autós szakmagazin és a „Chip” számítástechnikai szaklap által közösen meghirdetett „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetés a navigációs rendszerek, a multimédiás funkciók és a járművezérlési koncepciók kategóriában is Münchenbe vándorolt.

[ult_createlink title=”Regisztrálj a fórumunkba! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Legyél Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!